Малтийските официални лица са успели да установят контакт с капитана

...
Малтийските официални лица са успели да установят контакт с капитана
Коментари Харесай

Властите в Малта установиха контакт с капитана на кораба, завзет от мигранти

Малтийските публични лица са съумели да открият контакт с капитана на кораба , който декларирал, че е бил застрашен от мигрантите, като му е било разпоредено да промени курса за Малта, оповестява Euronews.
Рано сутринта корабът е достигнал до малтийски води и по-късно му е било разрешено да дебаркира от локалните управляващи. След това въоръжените сили на Малта придружили танкера до пристанище, където би трябвало да бъде извършено следствие на полицията.
През нощта на 28 март 2018 мигранти отвлякоха комерсиалния транспортен съд край крайбрежията на Либия и го насочиха към Малта. Те били избавени от екипажа на плавателния съд от водите на Средиземно море, като по-късно лишили ръководството, откакто разбрали, че екипажа желае да ги върне в Либия, съобщи БГНЕС.
По-рано Малта разгласи, че няма да допусне кораба в свои териториални води, а вътрешния министър на Италия Матео Салвини назова мигрантите " пирати ", които щели да видят Италия " единствено през телескоп ". Той повтори позицията си във Фейсбук по-късно същата вечер, добавяйки: " Не съм трансформирал мнението си: целта ми е сигурността на италианците ".
Случаят идва в деня, в който Европейския съюз разгласи, че стопира патрулите на военни кораби на страните членки в Средиземно море, което беше направено по искане на Италия.
Частната самодейност „ Mediterranea “ прикани европейските управляващи да „ се държат като правна цивилизация, каквато претендират да са “, като би трябвало да вземат поради, че мигрантите са „ човешки същества, бягащи от пъкъла “.
В отчет на Организация на обединените нации от декември 2018 година се споделя, че мигрантите, бягащи от Либия, са изправени пред " невъобразими ужаси ", като изтезания, групово обезчестяване, иго и трафик на хора.
Редица групи за отбрана на правата на индивида разкритикуваха решението, заявявайки, че това е доказателство, че европейските водачи се пробват да избегнат отговорността за рецесията.
Снимка: архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР