Малолетните и непълнолетните престъпници в област Враца през миналата година

...
Малолетните и непълнолетните престъпници в област Враца през миналата година
Коментари Харесай

Тревожна статистика: Все повече деца крадат във Врачанско

Малолетните и малолетните нарушители в област Враца през предходната година са 172, регистрират от детските педагогичен стаи. Броят им съпоставено с 2017 година се е нараснал, разясняват обществените служащи.
Децата, заведени на доклад през годината в региона, са 137, като над 70% от тях са малолетни, а останалата част са малолетни. 59 от тях са девойки, които са направили някакво закононарушение. Около 17% от невръстните бандити не посещават учебно заведение, сочат още данните.
Определящ фактор за престъпното държание на децата във Врачанско се оказва и криминогенната среда, в която живеят. Едва 22-ма от следените малолетни и малолетни нарушители са се поправили и са отпаднали от наблюдението на обществените служащи.
Кражбите на имущество са най-разпространените закононарушения, осъществявани от малолетните и малолетните. 108 от хлапетата са уличени в такива закононарушения. Най-висок е делът домови обири, следвани от такива в магазини.
Регистрираните деца за заличаване и разваляне на имущество са 13, като толкоз е и броят на децата, които са откраднали МПС. 8 деца от региона са следени за безчинство, а 7 - за закононарушения, свързани с опиати.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР