Мълнии убиха днес най-малко 104 души в Индия, след като

...
Мълнии убиха днес най-малко 104 души в Индия, след като
Коментари Харесай

Мълнии убиха 104 души в Индия при мусонни бури

Мълнии убиха през днешния ден минимум 104 души в Индия, откакто мощни стихии връхлетяха нейните щати Бихар и Утар Прадеш, ситуирани надлежно в източната и северната елементи на страната, оповестиха индийските управляващи, представени от ДПА.

Осемдесет и трима души са били убити от мълнии в разнообразни окръзи на щата Бихар, по данни на образувания поради бурите спешен щаб в щатската столица Патна.

Мълния умъртви 23 индивида по време на мощни стихии в Източна Индия

"За смъртните случаи беше обявено тъкмо когато в Бихар и прилежащите сезони пристигна сезонът на мусоните. Жертвите са най-вече фермери и бездомници, които са били на открито (по време на бурите) ", съобщи Умеш Сингх, представител на щаба.
Няколко души са потърпевши. Силни ветрове и дъждове събориха дървета и електрически стълбове, както и къщи със сламени покриви и разнообразни краткотрайни постройки.

След бурите 23 от общо 38-те окръга на Бихар оповестяват за жертви, най-вече те са в окръг Гопалгандж, 13. Ранените са настанени за лекуване в болница.

Оповестеният брой на починалите през днешния ден от мълнии е най-големият за един-единствен ден в Бихар за последните години, съобщи Авинаш Кумар, представител на управлението на щаба.
Всяка година при сходни стихии, каквито са много присъщи за сезона на мусоните, който продължава от юни до септември, в района от мълнии умират десетки хора.

Наскоро, през 2015 година и 2017 година в Бихар в рамките единствено на един-единствен ден имаше по над 50 жертви на мълнии, добави Кумар.
В пет окръга на прилежащия щат Утар Прадеш управляващите оповестяват за 21 починали при същите условия.

Броят на жертвите вследствие на мощните стихии евентуално ще се усили предвид на обстоятелството, че управляващите към момента не разполагат с цялостната картина за разрушенията в другите окръзи на двата щата, отбелязва ДПА.
Метеоролозите предвиждат нови стихии в Индия през идващите дни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР