Малко вероятно е Европейският съюз (ЕС) да промени своя 11-и

...
Малко вероятно е Европейският съюз (ЕС) да промени своя 11-и
Коментари Харесай

Тръбопроводите на Русия едва ли ще влязат в 11-ия пакет санкции на ЕС

Малко евентуално е Европейският съюз (ЕС) да промени своя 11-и пакет от наказания против Русия, с цел да затвори вечно тръбопроводите за природен газ, макар че следва да бъде разискван на идната среща на върха на Г-7. Това оповестява POLITICO, като цитира свои дипломатически източници.

Според проектозаключения, с които се срещнал Financial Times, страните от Г-7 обмислят мярка, която би забранила на страни като Германия и Полша да възобновят вноса на природен газ от Русия.

Но това ще би трябвало да бъде признато и от членовете на Г-7 като Германия и Италия, които към момента имат тръбопроводни връзки с Русия, даже в случай че газът, преминаващ през тях, е съвсем спрял. Официални лица и анализатори на Европейски Съюз споделят, че няма консенсус за концепцията.

Преди войната в Украйна, Русия доставяше над 40 % от вноса на газ в Европейски Съюз. Сега това е паднало до по-малко от 8 % .
 Русия не изключва страни от Централна Азия да се причислят към западните наказания
Русия не изключва страни от Централна Азия да се причислят към западните наказания

Предупреждава, че изкуственото разрушение на връзките с Москва може да докара до съществени вреди

Два от най-големите предвоенни направления, подводният водопровод " Северен поток " до Германия и тръбопроводът " Ямал ", минаващ през Полша, означиха спад на потоците до нула. Транзитът през тръбопроводи, минаващи през Украйна, е към една четвърт от предвоенното равнище, като единствено тръбопроводът " Турски поток " през Черно море работи на равнища, сходни на тези преди нашествието.

Това също може да помогне за напън за включване на тръбопроводи в възможен 12-ти кръг от наказания на Европейски Съюз.

Точно това се надява Киев да се случи.

" Забраната на вноса на съветски газ по тръбопроводи може да бъде добра алегорична стъпка, сподели украинският енергиен министър Герман Галушченко пред POLITICO. Това може да деактивира един комфортен метод за Русия да изнудва Европейски Съюз и да корумпира европейските политици. "

Европейската комисия (ЕК) отхвърли да разяснява отчета за глобите по газопровода.
 Европейски Съюз надалеч от решение за нови наказания против Русия
Европейски Съюз надалеч от решение за нови наказания против Русия

Очаква се тежка дискусия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР