Малко страни по света имат собствен модел или изкуствен интелект

...
Малко страни по света имат собствен модел или изкуствен интелект
Коментари Харесай

Създателят на института „Инсайт“: България е от малкото държави със собствен модел изкуствен интелект

„ Малко страни по света имат личен модел или изкуствен интелект на личния си език, профилирана фактология, история и просветителна система България е една от дребното държави със личен модел “.

Това сподели в ефира на bTV проф. Мартин Вечев - създателят на първия по рода си в България и в цяла Източна Европа Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии „ Инсайт “.

Институтът „ Инсайт “ разгласи първия отворен огромен езиков модел с изкуствен интелект от последно потомство на роден език

По думите му BG GPT е модел изкуствен интелект, чиято цел е да специализира в българската фактология, история и език. Моделите са статистически и постоянно има късмет да позволен неточности, сподели той професорът. 

„ Работим по тяхното усъвършенстване и скоро ще пуснем карта на всички модели за изкуствен интелект, които ще публикуваме в идващите месеци. Това е начален модел, след няколко седмици ще е още по-добър и ще се почиства, само че постоянно би трябвало да упражняваме сериозното си мислене “, добави той.

 

GPT-технологията е върхова точка в развиването на изкуствения разсъдък в България

Институтът е в развой на събиране на нови данни, с които моделът се образова и става все по-добър. За развиването му могат да оказват помощ и потребителите. 

„ Работим с редица институции като Национална агенция за приходите, разнообразни издателства. Ако потребителят е разрешил да използваме информацията му, ние можем да дообучим модела и да го създадем по-стабилен “, изясни Мартин Вечев. 

Екипът работи за това моделът да се употребява единствено за положителни цели.

„ В момента се употребява от компании, държавни институции. Правят чат ботове за обезпечаване, някои го употребяват в областта на образованието, някои учебни заведения дори го внедриха. Приложимо е във всичките вертикали на обществото. Ако вземем това нещо на равнище страна, тези модели на „ Инсайт “ обезпечават един тип самостоятелност в съответната сфера. Всеки може да ги вземем и да ги надгради без да зависи от компании или други страни “, сподели проф. Вечев.

„ Децата ви ще живеят до 100 година и евентуално ще работят три дни и половина в седмицата “, споделя основният изпълнителен шеф на JPMorgan Chase

От института целят да основат най-хубавия модел в света за изкуствен интелект за българска фактология и история. 

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР