Малко след новината, че SpaceX подготвя широколентова услуга Starlink Premium

...
Малко след новината, че SpaceX подготвя широколентова услуга Starlink Premium
Коментари Харесай

SpaceX разгръща още интернет сателити Starlink

Малко след новината, че SpaceX приготвя широколентова услуга Starlink Premium в допълнение към общоприетия абонамент, компанията изведе още 49 от своите спътници на ниска околоземна орбита.

След изстрелването, състояло се този четвъртък, SpaceX към този момент има повече от 2000 спътника, като продължава да построява своето съзвездие и да уголемява широколентовата си услуга от космоса до повече страни. През януари компанията разкри, че сега има 145 000 консуматори в 25 страни.

Новата услуга Starlink Premium ще предлага скорости до 500 mbps, само че няма да е по никакъв начин евтина. Клиентите ще би трябвало да платят депозит от 500 щ. $, който може да бъде възобновен, както и такса от 2500 щ. $ за антената и рутера. След това се изисква месечна вноска от по още 500 щ. $.

Това е доста повече от общоприетата интернет услуга Starlink, която от стартирането си през октомври 2020 година изисква депозит от 99 щ. $, 499 щ. $ за хардуера и месечна такса за услугата от 99 щ. $.

По-скъпият вид подсигурява скорости на евакуиране от 150 mbps до 500 mbps, като латентността е едвам 20 милисекунди. Стандартната услуга, въпреки това предлага скорости на евакуиране сред 100 mbps и 200 mbps " на множеството места ", като латентността също е оповестена на 20 милисекунди. Хората, които поръчват Starlink Premium сега, могат да чакат комплектът, който включва по-голяма паница от общоприетата, да бъде доставен през второто тримесечие на тази година, афишира SpaceX на своя уеб страница.

Освен по-бързи скорости, спомагателната цена ще обезпечи и " усъвършенствана продуктивност при рискови метеорологични условия " и " предпочитана поддръжка 24 часа в денонощието ", тъй че в случай че живеете на отдалечено място с рисков климат и разполагате с пари - Starlink Premium може да се окаже много положително решение.

А тук ще намерите още!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР