Малко след като влязохме в ноември месец, в пловдивското село

...
Малко след като влязохме в ноември месец, в пловдивското село
Коментари Харесай

Овошките край Пловдив цъфнаха – чака ли ни сурова зима?

Малко откакто влязохме в ноември месец, в пловдивското село Дълбоки извор цъфнаха овощни дръвчета - ябълка, круша, слива и череша. И до момента в който локалните поданици отдават цъфтенето на дръвчетата през есента на извънредно топлото време, то старите хора имат друго мнение, написа Трафик нюз бг.

Те считат, че разцвет по това време на годината е предвестител на сурова зима. Според националните вярвания Бог дава знаци на индивида, предупреждавайки го, за да го защищити от бъдещите беди. Всъщност предсказанията за времето са зародили като отражение на обкръжаващата ни реалност. С течение на годините хората са забелязали, че избрани протичащи се неща, в следствие имали едно и също значение.

Така наречената национална метеорология е разследване от насъбрания хилядолетен опит на българския земеделец, пастир, ловджия.

Самите метеоролози, които се занимават с просвета, към този момент не предвещават люта зима. Според тях тя ще бъде по-мека от предходната, а снегът ще бъде по-малко от миналогодишния.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР