Малко след 22 часа рейс на Юнион Ивкони от столицата

...
Малко след 22 часа рейс на Юнион Ивкони от столицата
Коментари Харесай

Кървавата Равносметка! Какво Причини Зверската Катастрофа С Автобус На Ам Тракия! Има Нещо Много Гнило!

Малко след 22 часа автобус на " Юнион Ивкони " от столицата за Слънчев бряг катастрофира сред Зимница и Карнобат, а 15 минути по-късно на място са дойдат и 5 екипа от ямболската болница. В лечебното заведение са признати 13 души, а 7 са откарани в Бургас. Никой не е с животозастрашаващо положение, а измежду ранените има двама руснаци и немец.

Тази заран в МБАЛ-Ямбол остават двама от потърпевшите, а в незабавното поделение има 4 кревати, в болничното заведение липсват задоволително запаси.

Според пасажери рейсът тръгнал към канавката ненадейно и по този начин се оказал на една страна отвън пътя. Жена споделя пред БТВ, че същият водач по-рано денем е карал в противоположната посока, което е неприемливо.

Управителят на " Юнион Ивкони " Георги Атанасов разяснява, че съгласно различен пасажер кола е засякла рейса и това е предизвикало случая. " Шофьорът беше мощно обезпокоен от случилото се, не можа да даде съответен отговор ", добавя той.

По думите на Атанасов служителят е от година и половина във компанията и е минал изпит преди да стартира да кара пасажери. " Ако този водач е направил услуга на някой собствен сътрудник и е поел курс, това ще бъде отразено ", разяснява Атанасов. Автобусът е на 12 години, минал е обзор преди 10 дни. Управителят на превозвача уточни, че преди излизане от автобазата всеки автобус се ревизира за неизправности.

31 пасажери се отървават на косъм от покруса, а хора описват, че водачът задремал зад кормилото, оповестява НоваТВ. " Пътувах сутринта от Поморие със същия водач, караше единствено той, и на връщане също беше самичък ", разяснява Галя Василева, пасажер в рейса. Не е видян втори водач.

" Това значи, че един водач е карал в продължение на не знам какъв брой часа. Автобусът потегля от Слънчев бряг в 6 часа, отива до София и се връща назад в четири, с един водач единствено ", добавя Василева.

От " Юнион Ивкони " признават, че не е имало втори водач, само че този, който е управлявал авариралия рейс, е спазил разпоредбите за ръководство и отмора. Някои от пасажерите опитвали да държат водача на рейса безсънен.

" Имаше една рускиня до водача и му пускаше музика. Шофьорът беше като някакъв дрогиран, с риза разкопчана до пъпа. Шофьорът беше задремал ", разяснява пасажерът Веселин Алексиев.

Имало е възможност и рейсът да се възпламени. " Всички пациенти, които приехме, бяха в дизелово гориво ", оповестява доктор Валентин Вълчев, МБАЛ " Св. Пантелеймон " Ямбол. Пострадалите са с " пострадвания по горни и долни крака, защото е настъпила много сериозна блъсканица. Автобусът се е обърнал и се е влачил към 20-ина метра в канавката ", изясни доктор Валентин Вълчев.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР