Малко след 1 ч. тази нощ правителственият самолет се приземи

...
Малко след 1 ч. тази нощ правителственият самолет се приземи
Коментари Харесай

Още 96 се върнаха от Израел. ООН зове за мир

Малко след 1 ч. тази нощ държавният аероплан се приземи на Летище София с 96 пасажери на борда, множеството от които – с българско поданство, и някои с израелско – членове на фамилии.

Пристигналите бяха посрещнати от вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, оповестиха от ведомството.

„ България беше първата страна, която спомогна нуждаещите се от помощ българи да се приберат. Водим се от две неща – грижата към сънародниците ни и координирани дейности “, заяви  часове преди този момент в Народно събрание вицепремиерът.

Мария Габриел и министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков дадоха взаимно изказване и акцентираха, че работят в цялостна съгласуваност на дейностите си.

„ Правителственият аероплан ще реализира полети, до момента в който е допустимо и до момента в който имат потребност сънародниците ни “, удостовери още веднъж Габриел.

Организация на обединените нации и редица страни приканиха Израел да избегне филантропична злополука в Ивицата Газа. Израелски пехотни подразделения са навлезли там за първи път от началото на войната с „ Хамас “, министър председателят Бенямин Нетаняху се зарече да унищожи групировката.

Американският президент Джо Байдън увери, че превъзмогването на филантропичната рецесия в Газа е приоритет за Вашингтон.

„ Не можем да пренебрегваме обстоятелството, че множеството палестинци нямат нищо общо с „ Хамас “ “, сподели Байдън.

Хиляди палестинци напущат северната част на линията Газа след нареждането на израелската войска да се изтеглят преди предстоящата сухопътна интервенция в отговор на най-смъртоносната офанзива в историята на Израел.

Контраофанзивата от последната седмица в Газа е единствено началото, съобщи в телевизионно послание израелският министър председател.

Нетаняху даде обещание, че Израел ще унищожи Хамас и ще завърши войната по-силен от всеки път.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР