Малко са хората, които не възхваляват вкуса на ризотото, превърнало

...
Малко са хората, които не възхваляват вкуса на ризотото, превърнало
Коментари Харесай

Тайните на вкусното ризото

Малко са хората, които не възхваляват усета на ризотото, трансформирало се в емблематично за италианската кухня. Има безчет предписания за приготвянето му, само че преди да пристъпите към тях е значимо да знаете кои са тайните на приготвянето му:

1. Когато приготвяте ризото, е най-добре да употребявате италианските сортове ориз и никога дългозърнест. На пазара се предлага огромно многообразие от разнообразни типове ориз, само че в случай че инцидентно не намерите италиански, се насочете към сортове, които имат кръгла форма и не са толкоз едри.

2. Най-важното предписание при приготвянето на ризото е, че бульонът, в който ще се задушава оризът, се налива последователно, а не едновременно. В доста предписания откакто се запържи оризът се прибавя бяло вино и едвам тогава стартира да се долива бульон.

3. Когато доливате бульон към ризотото, се уверете, че сте си приготвили задоволително количество, тъй като в случай че сте избрали италиански ориз, съотношението сред ориз и течност би трябвало да е 1: 3. Доливането на бульона става едвам когато зрънцата са попили добре миналата течност.

4. Не си позволявайте да разбърквате постоянно ориза. Това става само в случай че се притеснявате той да не загори и се прави с дървена лопатка, с цел да не се наруши цялостта на зърната.

 Вкусно Ризото

5. Ризотото постоянно се запържва в зехтин или масло и в никакъв случай в олио. Не се скъпете с количествата лой, с цел да може оризът по време на запържването да придобие присъщия стъклен цвят. Едва тогава можете да започнете с доливането на течността, без значение дали ще употребявате и вино или не.

6. Ризотото постоянно се сервира топло. В противоположен случай то ще стартира да има тип на каша и положените от Вас старания по приготвянето му ще са напълно безполезни.

7. Независимо какви артикули добавяте към ризотото е добре те да се подготвят настрана, с цел да можете да отделите цялостно внимание на задушаването на ориза. Задължително би трябвало да сте до котлона към 18- 20 минути. Това е почти времето, за което ще сте създали ризотото.

8. Можете да употребявате месен, зеленчуков, гъбен или рибен бульон за ризотото, като подбирате усета му по отношение на това с какво ще го приготвяте. За предпочитане е обаче бульонът да е домашно изработен, а не платен подготвен.

9. След като ризотото е напълно готово, то наложително се поръсва с пармезан.

Вижте и нашите оферти за неустоимо ризото: Ризото с манатарки и пармезан, Ризото с домати, Ризото с четири сирена, Ризото с киноа и гъби.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР