Малко преди официалното започване на изложението Computex 2019 компанията ARM

...
Малко преди официалното започване на изложението Computex 2019 компанията ARM
Коментари Харесай

Новите архитектури ARM Mali-G77 и Cortex-A77 предлагат съществен ръст на производителността

Малко преди формалното започване на ревюто Computex 2019 компанията ARM показа две нови архитектури за своите чипове, които дават обещание великански скок в продуктивността, изключително при логаритмите с детайли на изкуствен интелект.



Графичното ядро Mali-G77 показва 40% растеж на продуктивността при общите графични логаритми, съпоставено с предходното G76 ядро. Новото графично ядро се базира на архитектурата Valhall. При логаритмите с детайли на изкуствен интелект приръстът на продуктивността е 60%. Едновременно с това, новите архитектури са с 30% по-икономични във връзка с употребяваната електрическа сила.

Новата процесорна архитектура Cortex-A77 е рационализация на миналогодишното решение Cortex-A76. Чиповете с тази архитектура се създават посредством 7 нанометров софтуерен развой. Тук има сериозен приръст на броя на изпълнявани указания за един такт – цели 20% спрямо Cortex-A76 при една и съща енергийна успеваемост. Разработчикът акцентира, че продуктивността при логаритмите с детайли на изкуствен интелект е увеличена 35 пъти! спрямо архитектурата Cortex-A55 .

Засега не се прецизира по кое време тъкмо сътрудниците на ARM ще стартират да употребяват новите архитектури в своите компютърни артикули. Очакванията са процесорите, основани на GPU Mali-G77 и CPU Cortex-A77 да се появят към края на тази година, а първите потребителски устройства с новите SoC да излязат на пазара при започване на идната година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР