Малко преди да се срещне с украинския президент Володимир Зеленски

...
Малко преди да се срещне с украинския президент Володимир Зеленски
Коментари Харесай

Радев се чу по телефона с душманин на Зеленски, току преди да го приеме в президентството

Малко преди да се срещне с украинския президент Володимир Зеленски на българска земя, президентът Румен Радев се е чул по телефона с министър-председателя, декларирал в изявление пред Bloomberg през март, че Украйна е обречена да загуби войната с Русия и по тази причина няма потребност да ѝ се праща помощ: унгарският Виктор Орбан.

За телефонния диалог заяви преди минути пресслужбата на президента, до момента в който в отсрещната постройка на бул. " Дондуков " се чака да стартира поредицата от срещи на украинския президент: с българското държавно управление, с водачи на политически партии, с публицисти.

" Държавният глава Румен Радев и министър-председателят на Унгария Виктор Орбан разискаха в телефонен диалог нуждата от усилването на битката с трафика на хора през външните граници на Европейски Съюз като най-ефективна мярка в противодействието на незаконната миграция ", осведомят от " Дондуков " 2.

" Двустранното партньорство в региона на енергетиката и опцията страната ни да окаже поддръжка за енергийната диверсификация на Унгария също беше разисквано по време на диалога. Подчертани бяха и опциите на страната ни за доставка на повече енергийни запаси за Унгария след обезпечения от България достъп до терминалите за полутечен газ на Гърция и Турция, въведеният в употреба интерконектор с Гърция и предстоящото довеждане докрай на газовия интерконектор сред страната ни и Сърбия до края на т.г. ", пишат още оттова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР