Малко повече от месец преди Нова Година в Благоевград трудно

...
Малко повече от месец преди Нова Година в Благоевград трудно
Коментари Харесай

Напук на високите цени! Ресторанти и хотели пълни за Нова година

Малко повече от месец преди Нова Година в Благоевград мъчно се намират места в хотелите и заведенията за хранене за празника. Въпреки по-високите цени резервациите са направени. Повечето са от локални хора, само че има и такива от други краища на страната, пишат от " Труд ".

Кувертите за ресторант на човек костват сред 150 и 230 лв., като в цената не е включена нощувка, а количеството алкохол е лимитирано от 50 до 100 мл. Сметката демонстрира, че в случай че двама души решат да прекарат новогодишната нощ на ресторант, би трябвало да заделят минимум 400 лв. за мотива.

Вечерята включва салата, предястие, главно, баница, шампанско, алкохол и лотария. На множеството места се предлага и жива музика. В хотелите цените вървят според от звездите и екстрите от 150 лв. до 500 лв. на вечер.

По 200 лв. вървят и кувертите за идния студентски празник в Банско. В Благоевград те са по-евтини - от 90 до 100 лв..

Активни резервации вървят и в курортите Банско и Сандански. В Банско на 16 декември ще открият публично дейния зимен сезон. И почиващите ще съчетаят ваканцията с празниците.

В зимния курорт пакетни цени за хотел 4 звезди за един човек варират от 1700 лв. нагоре за три дни. В тях са включени и екстри- интернет, басейн, паркинг, нощувки.

С към 10 до 20 % са по-високи цените за празниците. Собствениците споделят, че това е поради нарасналите цени на питателните първокласни артикули и други разноски, които имат.

Въпреки покачванията резервациите са съвсем на изчерпване, а бизнеса още веднъж и тази година ще разчита главно на българите като клиенти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР