Малко повече от месец остава до началото на Световното първенство

...
Малко повече от месец остава до началото на Световното първенство
Коментари Харесай

Оратница озвучава откриването и закриването на Световното първенство по художествена гимнастика в София

Малко повече от месец остава до началото на Световното състезание по художествена гимнастика, което ще се организира в " Арена Армеец " от 10 до 16 септември. Освен на надпреварите, феновете в залата ще станат очевидци и на необикновено образно показване на България по време на откриването, което ще се състои на 11 септември (вторник). Музиката, която ще го озвучава, е основана особено и ще бъде дело на група " Оратница ". Тяхна е и музиката, която ще звучи на особено квалифицираната Гала - театър на закриването на надпреварата.

Георги Стрезов, работил по саундтрака на " Соло: История от Междузвездни войни ", ще основава специфичните резултати на събитието. " България е напълно комбиниране от мистични ритуали и обичаи, вяра и религия, природа, обединила в себе си съвършена естетика, спиращи дъха познати и непознати места, извор на скъпо културно благосъстояние и ентусиазъм. Тя е мистичност. Тя е античност. Тя е религия и естетика. Тази година тя е и художествена гимнастика. Тези измерения са нашето благосъстояние, златото на България.

Като хазаин на Световното състезание по художествена гимнастика желаем да срещнем всички задгранични посетители на събитието с атмосферата и достолепията на страната, да ги потопим в хубостта и магията на България, като им дадем късмет да почувстват българския дух и топлота, без да стават от трибуните ", описа повече за концепцията президентът на БФХГ Илиана Раева. Освен спектакъла, във вторник феновете в залата ще станат очевидци на финалите на обръч и топка. " Приветстваме всички, които имат опция, да са в залата, с цел да подкрепим българските девойки в битката им за медалите. Нека напълним залата и да покажем какво може публиката ", сподели Радина Филипова, амулет на Световното състезание по художествена гимнастика.

" Оратница " са шестима млади български музиканти, обединени от любовта си към българския фолклор и актуалните бас жанрове. Впоследствие стартират да назовават неповторимите си звуци " ETHNOBASS ". Музиката на " Оратница " е комбинация от фолклорни мелодии, възпяване в православен жанр, далечни аборигенски тематики, хип-хоп, дъбстеп, ров, дръм едн беи?с и неравноделни ритми. " Оратница " интерпретира обичайни български песни по метод, който актуалното потомство посреща с необятни прегръдки. Групата съживява интереса към българските музикални обичаи измежду млади и остарели освен в България, само че и в цяла Европа. Благодарение на майсторски съчетани районни фолклорни детайли с световни музикални стилове и потреблението на нетипични принадлежности, музиката на " Оратница " съумява да ни допре без значение от нашето минало.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР