Малко по-рано руското Министерство на отбраната каза, че от 5

...
Малко по-рано руското Министерство на отбраната каза, че от 5
Коментари Харесай

Над 1000 руски войници са обкръжени в Херсонска област frognews.bg

Малко по-рано съветското Министерство на защитата сподели, че от 5 юли насам силите му в Украйна са унищожили четири артилерийски системи HIMARS, предоставени на Киев от Съединени американски щати.

Тежки боеве се водят през последните 48 часа в южна Украйна, където продължава офанзивата на украинските сили против Русия в провинция Херсон, западно от река Днепър, оповестява английското военно разузнаване. Украински удари са предизвикали спомагателни вреди на основния Антоновски мост, посочи БНР.

В централната украинска Кировоградска област 13 съветски ракети са блъснали военно летище и железопътна инфраструктура. Има убити и ранени, заяви локалният губернатор Андрий Райкович. Спасителни екипи работят на местата на ударите.

Правителството на Съединени американски щати обмисля да изпрати на Украйна американски изтребители. Вашингтон също по този начин ще достави на Киев оръжие за към 270 милиона $, в това число дронове, както и четири реактивни системи за залпов огън HIMARS.
Украйна разполага със зърно на стойност към 10 милиарда $, вследствие на договорката, подписана с Русия за безконтролен експорт на храни през Черно море, съобщи президентът Володимир Зеленски. По думите му, 20 милиона тона снабдяване могат да бъдат изнесени, без да се брои идната годишна продукция.

Информационните организации не престават с мненията си за подписаното през вчерашния ден съглашение за преустановяване блокирането на износа на зърно от черноморските пристанища на Украйна. Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш съобщи, че договорката ще помогне за облекчение на световната продоволствена рецесия, до момента в който президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган изрази вяра, че тя " ще съживи пътя към мира “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР