Малко неща са по-разочароващи от това да не получите работата,

...
Малко неща са по-разочароващи от това да не получите работата,
Коментари Харесай

Къде сбърках?

Малко неща са по-разочароващи от това да не получите работата, която постоянно сте желали. Ако ви се случи нещо сходно, имате два избора – да седите на едно място и да се питате „ къде сбърках “ или да поемете самодейна роля и да разберете какви са били грешките ви, които са ви коствали мечтаната позиция. Според създателя и основен изпълнителен шеф на The LaSalle Network Том Гимбъл, претендентите за работа не получават поста, който желаят, по една от три аргументи.

„ Или нямате това, което компанията търси, или не сте показали дейно уменията и качествата си. Третата опция е просто да не сте се дали отговор на техните упования или условия на чисто обществено равнище. Откриването на повода за този крах може да ви помогне при бъдещето търсене на работа “, споделя Кимбъл.
Как да попитате?
След като разберете, че компанията е избрала различен претендент за желаната от вас позиция, би трябвало да се обърнете към мениджъра, който е взел това решение, поучава Кимбъл. Според него би трябвало да кажете нещо от рода на: „ Оценявам дадената ми опция и разбирам, че другият претендент е бил по-добър избор от мен за съответната роля. И въпреки всичко аз желая да подобря представянето си в интервютата за работа и да се насоча към верните за мен компании. Можете ли да споделите с мен това, което съгласно мениджърският екип не ми е стигнало, с цел да получа работа, и грешките, които съм направил по време на изявлението за работа? “
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР