Малко населено място у нас стана пример за толерантност. Доста

...
Малко населено място у нас стана пример за толерантност. Доста
Коментари Харесай

Как село Паламарца прие хомосексуалната двойка на Мариама и Кристина

Малко обитаемо място у нас стана образец за приемливост. Доста преди българският съд да признае, че брак подписан сред французойка и австралийка им дава права у нас, село Паламарца одобри двете дами.

100 от къщите в търговищкото село Паламарца са благосъстоятелност на чужденци. Има хора от разнообразни европейски страни, както от Нигерия и Тайланд. Къща там имат и Мариама и Кристина. Макар че двете дами идват рядко, хората в селото ги харесват доста.
Административният съд в София отсъди в интерес на еднополова двойка Кристина и Мариама са сключили брак във Франция
Двете дами наели хора от селото на работа, до момента в който траел ремонта на къщата им.

„ Много положителни девойки са. Винаги като дойдат питат по какъв начин са жителите на селото, по какъв начин си ти, интересуват се, по нищо не демонстрират, нещо да предизвикат другите, напълно нормално”, сподели кметът на селото Георги Георгиев.

Според младежката организация " Действие ", която пази правата на хомо и бисексуални, и трансджендър хора, правосъдното решение по проблема на Мариама и Кристина е знак за вяра.

„ Че хомосексуалните фамилии, които сме тук, живеем в България и имаме деца, ще получим, надяваме се в скоро време, някакви правa, свързани най-много с това да наследяваме един различен себе си, да можем да имаме права върху децата си”, сподели Венета Лимберова, ръководител на младежка ЛГБТ организация " Действие ".

Още едно сходно дело чака разглеждане от Върховния административен съд, то е на български гражданки, сключили брак във Англия.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР