Малко хотели на територията на Слънчев бряг биха си позволили

...
Малко хотели на територията на Слънчев бряг биха си позволили
Коментари Харесай

Хотелиери в Слънчев бряг още се колебаят дали въобще да работят този сезон

Малко хотели на територията на " Слънчев бряг " биха си разрешили лукса да работят при тези условия. Това съобщи пред bTV хотелиерът Малина Стратиева.

Въпреки че множеството хотелиери в комплекса показват 10 юни като дата за вероятно разкриване на сезона, по предварителни данни едвам 5%-10% са почнали подготовка.

Стратиева изясни, че туроператорите са прекратили полетите от Англия до 30 юни, тъй че даже хотелите да отворят на 1 юли, евентуално ще има 15%-20% претовареност към 15 юли.

По думи на Стойка Терзиева - представител на Съюза на съсобствениците в " Слънчев бряг ", към момента няма точна информация по кое време стартират чартърните полети, както и прецизен лист с резервациите, които ще останат.

Тя изрази безпокойство, че даже сезонът да стартира, в случай че останат доста дребен брой от резервациите, които до момента са записани, хотелите занапред ще си създадат точна преценка дали изобщо да отворят. Причината е, че не е несъмнено, че ще бъде стопански преференциално да работят.

Според Терзиева, колкото по-рано се получи точната информация от туроператорите за началото на техните чартърни полети, толкоз по-лесно ще бъде да се приготвят хотелиерите.

От своя страна Георги Николчев от Българската асоциация на притежателите в туризма съобщи, че е черноглед, че това лято английските туристи ще посетят нашето Черноморие. Той изясни, че от сектора се надяват главно на германци. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР