Малко хора се сещат за хамак, когато стане дума за

...
Малко хора се сещат за хамак, когато стане дума за
Коментари Харесай

Хамакът – мултифункционално решение за пълноценна почивка

Малко хора се сещат за хамак , когато стане дума за отмора, само че пък един път усетили удобството от него, стават фенове на момента. Всъщност, от кое място идва хамакът, защо може да се употребява и какъв модел е подобаващ, това ще разгледаме по-долу.

История на хамака
Счита се, че началото на хамаците стартира преди хиляда години, а за основатели се сочат маите. Да, тази велика цивилизация е дала на света и това. Първоначално за изработването му са употребявани разнообразни дървесни кори, само че с времето са се добавяли и други естествени материали, които подлежат на омекотяване и обработка.

Хамакът предложил улеснение и на моряците по време на продължаващите месеци наред пътешествия с кораби – по едно и също време пестят място, а при потребност се употребяват за укрепване стените на кораба. Около 19 век хамаците се „ озовават “ и в пандиза. Използвани за спане на пандизчиите, тези висящи кревати пестят място и се прибират за секунди.
Недостатък била металната структура, която ги превръщала в оръжие в ръцете на лишените от независимост.

И към този момент в сегашното, хамаците се употребяват всекидневно от стотици хиляди хора – като мебел от вкъщи, за отмора на двора или пък при къмпингуване. Разнообразието от модели предлага решение за всяка потребност.

Стилна интериорна мебел
Хамак вместо стол? Чудесно и доста автентично. Използването на хамак в зоната за отмора е съвременно решение, което занапред навлиза в интериорния дизайн. Има специфични оферти, които обезпечават по едно и също време улеснение и жанр. Системите за окачване са лесни за приложимост, а постигането на сигурност – въпрос на верен монтаж.

Почивка под дървото
Със сигурност хамак, разпънат сред две палми, е в визиите на всеки, мечтаещ за знойни дестинации и златни залези, само че пък има надалеч по-постижими разновидности. Например, хамак на двора. Наличието на дървета, сред които да се разпъне, не е наложително, само че пък е добре в горещите летни дни. Моделите за прилагане навън са най-разнообразни – размери, конструкция, материали и така нататък

Размерите дефинират дали моделът ще може да се употребява от повече от един човек, а също и мястото, на което да се постави. Структурата варира от мрежест вид с огромни дистанции сред ремъците, общоприет плетен хамак, полиестерен или пък текстилен. Всеки от тях има своите преимущества, само че по отношение на комфорта – тези от тъкан текстил са за предпочитане.

Къмпинг и планински преходи

Всеки фен на природата ще оцени удобството, което предлага хамакът. Ползването му дружно с палатка е идеалното решение при дълготрайно застояване на едно място, а използването му вместо палатка – дава лекост и маневреност при дълги преходи. Разбира се, има специфични водоустойчиви модели, които са подобаващи за задачата, както и доста особености, само че за буйните почитатели – постоянно има метод.

Хамакът и децата
Едва ли има нещо по-забавно от дете, опитващо се да се качи на хамак. Има някаква магия в това да се полюшваш, наблюдавайки облачетата в небето и мечтаейки за бъдещето, и децата безспорно са я разкрили. Това трансформира този елементарен на пръв взор хамак, в притегателна мощ за малчуганите.

Ако към момента не сте избрали своя хамак, вижте на Спортен Склад БГ, където ще намерите многообразие от туристически артикули – палатки, хамаци, къмпинг аксесоари и всичко нужно за пълноценната отмора измежду природата.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР