Малко бяха хората, които тази сутрин осъмнаха на ж. п

...
Малко бяха хората, които тази сутрин осъмнаха на ж. п
Коментари Харесай

Шепа хора на протеста срещу шума на влака в Благоевград

Малко бяха хората, които тази заран осъмнаха на ж. п прелеза при кв. Грамада в Благоевград, с цел да изразят недоволството си от звуковите сигнализации на влаковете в часовия диапазон от 22. 00 до 7. 00 часа сутринта. Протестът, който бе против шума от тежките машини бе плануван преди дни, само че не съумя да ангажира доста хора, на прелеза пристигнаха живеещи наоколо, които от години са пострадали. Защо обаче чак в този момент се сетиха да стачкуват не стана ясно.

По мотив митинга от БДЖ са безапелационни, че хората нямат съображение да се оплакват, защото първият трен минава малко преди 7 часа сутринта, а да се спре звуковата сигнализация е невероятно, защото има заплаха от произшествия. На това хората от митинга репликираха, че прелезът е охранителен, има камери, тъй че не е допустимо да стават произшествия при спуснати бариери. Какъв ще е резултатът от недоволството ще проследим. Припомняме, че до такова напрежение не би се стигнало, в случай че беше изпълнен почналият от екскмета Ат. Камбитов план за създаване на подлез към квартал Грамада.

Съоръжение, което жителите на квартала чакаха повече от 50 години и първата копка на строителството, която някогашният кмет направи бе същински празник за жителлите. Радостта им бе за малко, защото идващия кмет Румен Томов спря плана, разгласи процедура по желание на нова компания, която да го построи, след това споделиха, че ще има наказания по програмата и се намириха куп недостатъци на плана, които съгласно ръководещите в последните години, го прави неосъществим.

По мотив митинга някогашният кмет Ат. Камбитов: Разбирам недоволството на хората и съчуствам на хилядите, които минават през ж. п прелеза всекидневно, с цел да влязат в кв. Грамада, чакат на спусната преграда с години. Това, което ние направихме бе, че бяхме обезпечили парите за построяването на подлез, избрахме компания, която да го построи, направихме първа копка и до през днешния ден подлезът щеше да работи. Твърденията, че ще поносим наказания са единствено оправдания на тези след мен.

Аз бях поел риска да платим глоба, при изискване, че ще получиш 3 милиона за изработката на нещо, което е единствено в полза на хората и глобата изобщо не ме е тормозила. Знаете ли за какво прекратиха този проект- ами тъй като не бе заложена огромна облага за компанията, която ще го строи, и тъй като осъществяването е извънредно мъчно.

Нали по времето на екскмета Томов, Ганджов завоюва осъществяването на поръчката, за какво се отхвърли.. Защото се срещнаха с ниската облага и сложното осъществяване. По наше време имаше и компания, която в границите на 30 месеца, както е по-проекта щеше да направи оборудването.. За жал разочароваха хиляди хора. „ Жителите на „ Грамада “ чакаха с неспокойствие това нещо да се случи.

Проектът бе част от повсеместен план „ Интегриран градски превоз “. построяването му щеше да докара до оптимизация на цялостното придвижване и да усъвършенства сигурността на придвижването в региона, сподели още някогашният кмет Камбитов.

П.ПОПОВ

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР