Малкият канадски град Виктория е най-горещият пазар на луксозни имоти

...
Малкият канадски град Виктория е най-горещият пазар на луксозни имоти
Коментари Харесай

Малко канадско градче е най-горещият пазар на луксозни имоти в света

Малкият канадски град Виктория е най-горещият пазар на първокласни парцели в света. Благодарение на китайските и американските купувачи, 85-хилядният град, който е столица на провинция Британска Колумбия, застана на върха на " първокласния термометър " в годишния отчет на Christie`s International Real Estate.

Проучването преглежда смяната в продажбите, цената и времето, належащо за договорка пазара от 2016 до 2017 година То трансформира цените в американски долари и включва фактори като " пазарни трендове, желания за дестинация и улеснения за живот " в определението за разкош.

 Имотният балон в Торонто се спука
Имотният балон в този град най-накрая се спука

Продажбите на жилища се сринаха с 20%

Виктория заема 5-ото място по напредък на междинните цени на парцелите, които нарастват с 6% или 1.2 млн. $ на годишна база. Цената от 9 млн. $ за първокласно недвижимо имущество отстъпва единствено на тези в Париж, Вашингтон, Ориндж Каунти, Калифорния и Сан Диего.

Но дребният град на следобедните чайове и обилни градини застава на върха, когато се регистрира размера на продажбите и скоростта, с която се правят (фактори, които са по-важни съгласно отчета на Christie`s). Броят на продажбите е повишен с 29% от 2016 година, до момента в който междинното време за намиране на покупател е единствено 32 дни, едно от най-кратките по света.

 Страната, в която парцелите не са поевтинявали толкоз бързо от десетилетие
Страната, в която парцелите не са поевтинявали толкоз бързо от десетилетие

Цените за жилища падат за втори месец

Британска Колумбия се пробва да охлади повишението на цените на парцелите, което провокира отвращение измежду локалните поданици. Канадската провинция полза непознатите купувачи на парцели във Ванкувър с 20% от 2016 година, а неотдавна разшири обсега на таксата, включвайки и Виктория. Онтарио последва образеца й през предходната година, въвеждайки 15% налог в Торонто.

Но даже данъчните тежести е малко евентуално да убият апетита на купувачите за мултимилионни покупки на първокласни имения във Виктория. Продажбите във Ванкувър и Торонто се забавиха, само че цените не спаднаха, а Christie`s чака тези в провинциалната столица също да се задържат.

 Кои са градовете с максимален риск от балон на пазара на парцелите?
Кои са градовете с максимален риск от балон на пазара на парцелите?

Доклад на швейцарската банка UBS

Имотите във Виктория наподобяват като преференциална договорка. Обичайната продажба на първокласен парцел в Ню Йорк е на стойност 3.6 млн. $.

А знаете ли къде е най-скъпата жилищна продажба в света? Естествено в Хонконг, за 360 млн. $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР