Малкият бизнес в Европа, който оцеля при първото затваряне, трябва

...
Малкият бизнес в Европа, който оцеля при първото затваряне, трябва
Коментари Харесай

Малкият бизнес в Европа е изправен пред пропаст на фона на новото затваряне

Малкият бизнес в Европа, който оцеля при първото затваряне, би трябвало да бъде изобретателен, с цел да преодолее втората вълна и дълготрайните последствия от пандемията.

Изправени пред вероятностите за нова криза и несигурността от страха какъв брой дълго може да продължи рецесията, компаниите се пробват да задържат съществуващите клиенти и търсят нови. Мнозина са се поучили от мъчителния опит при първото блокиране и се ориентират към някои фрапантни дълготрайни промени в работата и от държанието на потребителите, написа Bloomberg.

Въпреки че се чака новите ограничавания да доведат до стесняване на стопанската система на еврозоната през това тримесечие, те не са толкоз строги като блокировките, наложени през март. По-разпространеното потребление на маски, по-доброто тестване и разпоредбите за обществено разграничаване разрешават на повече бизнеси да останат отворени.

За мнозина въпросът е да бъдат ограничавани вредите, до момента в който не е подготвена имунизацията. Това няма да е елементарно за дребните бизнеси.

Доклад на McKinsey демонстрира, че всеки пети притежател на дребен бизнес се опасява, че няма да успе да изплащат заема си. Повече от половината се тормозят, че бизнесът им няма да оцелее повече от пет месеца.

Бъдещето на дребния бизнес е жизненоважно за еврозоната. Те са гръбнакът на стопанската система на района, като съставляват към половината от заетостта. Компаниите, наемащи по-малко от 50 души, съставляват 99% от всички нефинансови предприятия в Европа.

Един от секторите, който се оправя добре, е производството, което оказа помощ за икономическото възобновяване на Европа през последните месеци.

Но даже и там надалеч не е ясно какво ще бъде бъдещето. Проучване на немската индустриална организация DIHK откри, че всяка пета компания е изправена пред разпродажба. Почти половината понижават вложенията.

За търговците на дребно терзание е и коледният сезон, когато вършат огромна част от годишните си доходи. Докато икономистите от JPMorgan Chase & Co. обявиха, че чакат интензивността да отскочи преди празничния сезон, държавните управления не са толкоз сигурни. Франция последователно ще отстрани блокирането, като питейните заведения и заведенията за хранене ще останат затворени след първичната последна дата на 1 декември, а Италия ще продължи своята районна система за блокади на разнообразни равнища през зимата.

За някои бизнеси опциите за акомодация са лимитирани, защото те не могат да оцелеят дълго, без клиенти. Испанската бизнесдама Мария Тереза ​​Корис се опита да бъде оптимистична, само че не това е мъчно, откакто туристите на брега на Средиземно море, където тя ръководи хотел с 24 стаи в град Тоса де Мар понижават доста.

Корис не желае да се възползва от държавни заеми, тъй като не желае да натрупва задължения. " Компаниите могат да се опитат да създадат всичко допустимо, с цел да оцелеят, само че те въпреки всичко може да се окажат в съсипия ", сподели тя.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР