Малки герои – бивши пациенти на неонатологичното отделение на УСБАЛАГ

...
Малки герои – бивши пациенти на неонатологичното отделение на УСБАЛАГ
Коментари Харесай

Малки герои гостуват на АГ болница Селена“

Малки герои – някогашни пациенти на неонатологичното поделение на УСБАЛАГ " Селена “, и техните родители гостуваха на пловдивската АГ болница за Световния ден на недоносените деца. Те бяха поканени, с цел да отбележат и отпразнуват този значим ден дружно със своите спасители – лекарите и акушерките на отделението.

Гостите бяха посрещнати със специфична стратегия, декорация и доста изненади, награди и лакомства. Събитието стартира с няколко встъпителни думи от проф. Пехливанов – завеждащ на родилното поделение в болничното заведение, доктор Мария Нещерова – завеждащ на неонатологията, и нейния екип и продължи с показване на всеки един от гостите. Празникът включваше и специфична стратегия с същински магьосник и аниматор за дребните. След раздаването на премиите и няколкото часа, прекарани в игра и забавление, гостите посетиха и самия натоварен бранш, с цел да дадат кураж на сегашните пациенти, бидейки самите те доказателство, че най-малките герои са най-големите.

От началото на годината до момента единствено в " Селена “ са родени близо 200 недоносени деца, 8 от които са се родили с тегло под 800 грама. В момента в интензивното поделение на болничното заведение има 12 бебета, откакто някои от пациентите бяха изписани  и се прибраха вкъщи особено за празника. Болницата предлага и кенгуру грижа и разполага със фамилни стаи, в които родителите могат да обитават с бебетата си. Недоносените бебета съставляват най-голямата група пациенти измежду децата, а броят им продължава да пораства – над 6 хиляди бебета годишно се раждат преждевремнно в страната. У нас Световният ден на недоносеността се отбелязва за седми следващ път. Значимостта на грижите за прибързано родените също пораства с всяка минала година, поради възходящия % недоносени на фона на намаляващата обща раждаемост.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР