Малката Бояна от Пловдив спешно се нуждае от помощта ни.

...
Малката Бояна от Пловдив спешно се нуждае от помощта ни.
Коментари Харесай

Да помогнем! Малката Бояна от Пловдив страда от рядко заболяване, нуждае се от трансплантация

Малката Бояна от Пловдив незабавно се нуждае от помощта ни. Преди месец на детето е сложена страшната диагноза Болест на Krabbe (сфинголипидоза), известна и като глобоидноклетъчна левкодистрофия или галактозилцеремидна липидоза - рядко и постоянно съдбовно метаболитно заболяване. За лечението са нужни 200 000 евро – сума, непостижима за родителите. Затова майката се обръща с зов към всички положителни хора да оказват помощ за спасяването на детето ѝ.

До февруари тази година Бояна е като множеството деца - пораства и с интерес опознава заобикалящия я свят. Ходи, приказва и обича игрите. В началото на март, заради замятане на дясното краче, е призната в болница. Две седмици по-късно, два следващи ядрено-магнитни резонанса, две заменени болнични отделения, пункция в гръбначето, десетки пробождания по тялото за проучвания, упойки, несполучливо венозно лекуване и рехабилитация момиченцето се прибира вкъщи с влошено положение и без опция към този момент да върви сама.

След направени кръвни и генетични проучвания, й е сложена диагнозата Левкофистрофия на Крабе.

„ Към момента щерка ни, която чакахме цели 7 години в живота ни, може да управлява ненапълно единствено лявата си ръчичка. Не е в положение да седи права независимо, да се изправя от легнало състояние, да се храни сама, да играе свободно. За страдание, в България медицината не може да направи нищо за спасяването й, а лекарите не дават шансове за оцеляване. Единствената вяра за живот на Бояна е костномозъчна трансплантация (Алогенна трансплантацията), която ще забави прогресирането на заболяването и на по-късен стадий – генна терапия”, изяснява майката на детето.

Може да подкрепите Бояна, като дарите средства посредством:

Банка ДСК

IBAN BG29STSA93000020571522

BIC:BIG: STSABGSF

Титуляр Пламена Иванова Чонкова(Майка на Бояна)

Paypal:
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР