Малайзия обяви възстановяването на имущество и други активи от 1MDB,

...
Малайзия обяви възстановяването на имущество и други активи от 1MDB,
Коментари Харесай

Малайзия твърди, че е възстановила 5 милиона долара от откраднати активи на 1MDB през последните 13 месеца

Малайзия разгласи възобновяване на имущество и други активи от 1MDB, държавният фонд в центъра на корупционен скандал за милиарди долари в голям брой страни и юрисдикции.

Последните възобновявания, осъществени от 2023 година до този месец, са на стойност повече от 23,9 милиона рингита (5 милиона долара), се споделя в изказване на Малайзийската комисия за битка с корупцията (MACC) в четвъртък.

Те наблюдаваха процеса и присъдата на някогашния банкер от Goldman Sachs Роджър Нг, който беше наказан на затвор от съд в Ню Йорк предходната година за присъединяване си в абсурда.

Мащабът на корупцията във фонда, който беше основан, с цел да насърчи икономическото развиване, подхранва противоположната реакция против държавното управление на тогавашния министър-председател Наджиб Разак, при което партията му загуби власт за първи път в историята на Малайзия на избори, извършени през 2018 година

MACC сподели, че последните възобновявания са пристигнали от някогашен чиновник на 1MDB, както и посредством непринудено предаване от пет...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР