Малайзия настоява за подновяване на издирването на полет MH370 на

...
Малайзия настоява за подновяване на издирването на полет MH370 на
Коментари Харесай

Малайзия не се отказва да разреши мистерията с изчезналия полет MH370

Малайзия упорства за възобновяване на издирването на полет MH370 на Malaysia Airlines. Това съобщи министърът на превоза Антъни Локе, представен от " Ройтерс ".

Думите му са във връзка наближаващата 10-та годишнина от изгубването на самолета - една от най-големите авиационни мистерии в света.

Полет MH370 - Boeing 777 с 227 пасажери и 12-членен екипаж на борда, изчезна на път от Куала Лумпур за Пекин на 8 март 2014 година

Първоначално малайзийските следователи не изключиха опцията самолетът съзнателно да е бил отклонен от курса. Отломки от самолета бяха открити по крайбрежието на Африка и на островите в Индийския океан.

Министърът на превоза на Малайзия уточни, че американската компания за проучване на морското дъно Ocean Infinity е била поканена за разискване на последното предложение за търсене след два предходни несполучливи опита.

" Правителството на Малайзия се е заело с издирването на MH370 и търсенето би трябвало да продължи ", акцентира Локе на възпоменателно събитие.

През 2018 година Малайзия ангажира Ocean Infinity за претършуване на южната част на Индийския океан, като предложи да заплати до 70 милиона $, в случай че самолетът бъде открит.

През януари 2017 година Малайзия, Китай и Австралия завършиха безплодното двугодишно подводен търсене на стойност 200 милиона австралийски $.

Локе съобщи, че Малайзия ще беседва с Австралия за сътрудничество за обновяване на търсенето, откакто предлагането на Ocean Infinity бъде утвърдено от малайзийското държавно управление.

Дзян Хуей, китайски жител, чиято майка е била пасажер на MH370, прикани Малайзия да даде на роднините последната информация, с която разполага.

" Докато има връзка, можем да избегнем недоразумения ", съобщи Дзян, който е измежду членовете на фамилията, завело дело в Китай с искане за отплата за изгубването на самолета.

Съд в Пекин стартира чувания за компенсации през ноември.

Над 150 китайски пасажери са били на борда, като роднините им са поискали обезщетение от Malaysia Airlines, Boeing, производителя на самолетни мотори Rolls-Royce и застрахователната група Allianz, наред с други.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР