Малък град, нарисуван върху асфалта под Пантеона в Морската градина,

...
Малък град, нарисуван върху асфалта под Пантеона в Морската градина,
Коментари Харесай

Учат деца на пътна безопасност в Морската градина

Малък град, нарисуван върху асфалта под Пантеона в Морската градина, дава опция за образование на деца по пътна сигурност – с цветни улици, пешеходни пътеки и знаци. Инициативата е на ДСК – Варна, подкрепена от Община Варна и от КАТ – Варна. На откриването участва кметът Иван Портних, който поздрави уредниците и прикани за съблюдаване на разпоредбите за придвижване и запазване на живота и здравето на пешеходците.
Той добави, че общината продължава да работи за основаване на условия за образование по пътна сигурност в детските градини.
“Община Варна е първата в България, която обръща внимание на сигурността и ниската скорост в града още през 2017 година Тя интензивно поддържа и се включва и в Европейската седмица на подвижността, по тази причина избрахме морската столица да бъде хазаин на събитието ”, разясниха от банка ДСК.Проектът цели облагородява на градската среда, като насочи вниманието върху значим за обществото проблем – сигурността на децата на пътя. Кампанията, която ще продължи през целия месец септември, ще има разнообразни онлайн и физически интензивности, които ще спомогнат за по-добрата информираност на най-малките участници- за разпоредбите придвижване и за сигурността.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР