Максимум 76 паралелки в VIII клас ще бъдат разкрити във

...
Максимум 76 паралелки в VIII клас ще бъдат разкрити във
Коментари Харесай

4 нови професии ще усвояват в Търново, но изчезват фризьори и козметици

Максимум 76 паралелки в VIII клас ще бъдат разкрити във Великотърновска област по държавния план-прием за образователната 2024 – 2025 година От тях 25 ще са профилирани, а останалите – професионални, стана ясно от съвещание на Областната комисия по претовареност, което се организира в Гербовата за на Областна администрация.

В 27 професионални посоки по 56 специалности, включително по 4 нови специалности ще се образоват средношколците в Търновско през идната образователна година. Обучение по STEM профили и специалности ще се извърши в 47 паралелки. Дуална система на образование ще има в 2,5 паралелки.
В момента в VII клас в района се образоват 1828 възпитаници, като за идната образователна година се чака те да са с 52-ма по-малко, стана ясно от презентацията на инж. Личева.

Не е декларирано образование по 17 професионални посоки измежду които здравни грижи, вяра, маркетинг и реклама, фризьорски и козметични услуги, технологии за запазване на околната среда и трудов живот. Голям обаче е ползата към направленията: аудиовизуални изкуства и техники, електроника, електротехника, моторни транспортни средства, хранителни технологии, хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг, растениевъдство и отглеждане на животни.
След Областната комисия по претовареност съвещание организира и комисията по механизма за наложително обгръщане и включване в просветителната система. От него стана ясно, че към януари т. година 89 деца са отпаднали от учебни заведения и детски градини в региона.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР