Максимално постигнахме целта да има сигурност и да не натоварваме

...
Максимално постигнахме целта да има сигурност и да не натоварваме
Коментари Харесай

Главсекът на МВР доволен от мерките за сигурност по време на историческата Среща на върха

Максимално постигнахме задачата да има сигурност и да не натоварваме ненужно жителите по време на срещата на върха Европейски Съюз - Западни Балкани, разяснява в утринния блок на Българска национална телевизия основният комисар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов.

"Бяха събрани доста сили и средства от провинцията, продължава част от срещата, пикът беше през вчерашния ден, до момента нямаше нарушавания и закононарушения ", разясни той. Според него хората в действителност са се съобразили с предварителната информация за ограничаване на придвижването и по тази причина е нямало съществени провокации с автомобилния превоз в София.

Маринов означи и че има прогрес в обединяването на всички системи за видео наблюдения.

Той разяснява и идния туристически сезон и сигурността по морето. "Запазва се практиката да имаме взаимни полицейски патрули по Черноморието. Слънчев бряг е един от най-рисковите региони от страна на престъпност, чакаме да има проблеми, окомандировани са сили от страната там ", сподели основният комисар на Министерство на вътрешните работи.

Абитуриенските балове също ще са във фокуса на Министерство на вътрешните работи. Ще има полицейски кортежи на абитуриенските балове, както и цивилни коли на Министерство на вътрешните работи с видео наблюдаване, с цел да се предотвратят дейностите на водачите, които заплашват живота и на зрелостниците и на близките, изясни още Младен Маринов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР