"Максимална скорост от 130 км/ч., каквато е в сила в

...
"Максимална скорост от 130 км/ч., каквато е в сила в
Коментари Харесай

Росен Рапчев: Скорост от 130 километра в час е нормална за българските магистрали

"Максимална скорост от 130 км/ч., каквато е в действие в 90% от страните в Европа, е естествена за автомагистралите у нас "

Това съобщи в "Денят стартира " по Росен Рапчев, специалист от Държавна организация по сигурност на придвижването по пътищата.

"Във всички страни от Европейския съюз всеобщо понижават скоростта на автомагистралите - първо поради пътната сигурност, и второ - поради по-ниските нездравословни излъчвания. Защото един автомобил, който се движи с по-висока скорост, излъчва и повече нездравословни излъчвания ", сподели Рапчев.

В ефира на Българска национална телевизия той разяснява Стратегията за пътна сигурност и препоръчаните промени в Закона за придвижване по пътищата.

По думите му санкциите би трябвало да доближават по-лесно и бързо до глобените, с цел да има нужния резултат от тях. Санкции са нужни и за пешеходците, които пресичат погрешно, с цел да се пресече риска, който основават.

Най-много произшествия у нас стават през отпускарските месеци юли и август. Въпреки че към 60% от пътно-транспортните катастрофи се случват в обитаемоте места, най-вече починали има при произшествия на пътища отвън обитаемо място.

В навечерието на серията празнични дни Росен Рапчев прикани всички водачи да бъдат извънредно деликатни на пътя, а пасажерите да не не помнят защитните си колани, в това число и на задната седалка на автомобила.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР