Макс Верстапен спечели спринтовото състезание в Австрия. Пилотът на Ред

...
Макс Верстапен спечели спринтовото състезание в Австрия. Пилотът на Ред
Коментари Харесай

Верстапен спечели спринта в Австрия

Макс Верстапен завоюва спринтовото съревнование в Австрия. Пилотът на Ред Бул потегли първи и едвам се размина със конфликт със съотборника си в първите завои. След това обаче той натрупа задатък и не даде късмет на Перес. Мексиканецът остана втори, Карлос Сайнц (Ферари) приключи трети.

Състезанието стартира на мокра писта. В началото Перес мина пред Верстапен и двамата бяха доста покрай удар, като нидерландецът даже излезе от трасето. Верстапен напсува съотборника си, след което си върна първото място в третия завой с нападателна маневра. Тогава беше ред на Перес да го напсува.

Веднага след края на надпреварата Верстапен и Перес си размениха реплики. „ Макс беше сърдит поради първия завой. Но не го видях там, имах неприятен старт, пробвах да се предпазя. След като осъзнах, че той е там, му оставих място.. Видимостта беше доста неприятна “, сподели Перес. „ Беше малко рисков миг в първия завой. Когато те избутат от пистата, е доста хлъзгаво “, изясни нидерландецът.

С успеха той събра 203 точки в генералното класиране – 70 повече пред Перес. Същинското съревнование е в неделя, а международният първенец ще тръгне първи.

Ride onboard with Max and Checo as they fight for the lead!
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР