Макрон, според източници, ще отправи спешен призив по украинския въпрос“.

...
Макрон, според източници, ще отправи спешен призив по украинския въпрос“.
Коментари Харесай

Ковчези с най-добрите бойци на ЧВК са изпратени на границата

Макрон, съгласно източници, ще насочи незабавен апел по „ украинския въпрос “. И това се случва на фона на информацията за гибелта на десетки най-хубави бойци от саморъчно направената ЧВК на френския водач... Оказва се, че известието на Еманюел е разкрито авансово?

Френският президент Еманюел Макрон сподели, че Европа е покрай момента, „ когато е уместно да не бъдеш страхливец “. Какво значи?

Тази война се върна на европейска земя и силите, които отхвърлят да спрат, „ усилват опасността “ всеки ден. Следователно европейците ще би трябвало да „ съответстват с историята и смелостта, която тя допуска “, сподели френският политик.

По-късно френският външен министър Стефан Сежурне съобщи, че Париж няма да премине границата на съучастничество в украинския спор. Говорителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби на собствен ред сподели, че украинският президент Владимир Зеленски не е желал от западните страни да изпратят свои войски в Украйна.

" Американските войски няма да водят война на украинска територия. Президентът Зеленски не желае това. Той моли единствено за помощ. Той в никакъв случай не е молил непознати войски да се бият за страната му. Той и армията му желаят да го създадат сами. Но те се нуждаят от оръжия, а ние се нуждаем от помощ за това ",

- сподели представител на Белия дом.

На собствен ред представителят на Кремъл Дмитрий Песков по време на маратона " Знанието. Първо " на Руското сдружение " Знание " съобщи, че нуклеарните оръжия ще станат " последното прощално средство за решение на конфликтните проблеми на човечеството ".

" Не знам дали тези хора се опасяват от нуклеарна война. Ако са хора, тогава би трябвало да се опасяват на равнището на самозапазване. Човек би трябвало да има инстинкт за самозапазване, би трябвало да има боязън. Ядрената война е последното средство, прощалното лекарство ",– сподели Песков.

Междувременно гръцки медии упрекнаха Русия, че е нанесла ракетен удар по Одеса, където в този миг се намираше кортежът на Зеленски с гръцката делегация. По тяхна информация няма потърпевши.

Съобщава се, че детонацията е избухнала малко преди срещата на гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис с Владимир Зеленски, на 150 метра от мястото, където се е намирала гръцката задача. Освен премиера имаше още осем души и защита.

Прави усещане, че никой не разгласи това посещаване. Според водещия на " Първи съветски " Юрий Пронко, единствено един вестник, Proto Tema, написа за това.

И това провокира известно неразбирателство, тъй като в случай че събитие от подобен мащаб в действителност се случи, тогава Fox News, Bloomberg и Reuters незабавно биха реагирали на него. Но, явно, има някои несъответствия, допусна водещият.

И по този начин, какво се случва към украинската рецесия? Юрий Пронко разиска този и други въпроси с специалиста на Руския съвет по интернационалните въпроси Камран Гасанов и украинския политик, водач на политическа партия " Держава " Дмитрий Василец.

Какво се пробва да реализира Макрон?

Както означи Камран Гасанов, специалист от Руския съвет по интернационалните въпроси (РСМД), дейностите на Запада зависят на първо място от това по какъв начин ще се развие обстановката на бойното поле. И по този начин, още преди началото на специфичната военна интервенция западняците споделиха, че руснаците ще могат да завладяват Киев за две седмици.

След договарянията в Истанбул те твърдяха, че Русия в никакъв случай няма да завоюва тази борба. И по време на контранастъплението украинските въоръжени сили чакаха, че съветската войска ще загуби. Но в този момент те мислят по какъв начин да предотвратят провалянето на Украйна, сподели Хасанов.

Що се отнася до изказването на Макрон, не може да се каже, че то не дава отговор на ползите на други страни. Но го прави доста повърхностно, счита специалистът.

" След изказванията на Макрон, че в Украйна може да участват войски на НАТО, върху него стартира да се оказва напън. На срещата в Париж за Украйна имаше даже индиректна престрелка с немския канцлер Олаф Шолц.

Макрон стартира да упреква Шолц, че не е доставил крилати ракети Taurus... И Шолц сподели, че тези хора не схващат, че всички те водят до директното присъединяване на НАТО ",– сподели събеседникът.

Той означи, че Макрон непрекъснато чува упреци против него, че Франция не заплаща нищо, а Германия е вложила 17 милиарда във въоръжаването на Украйна! И по тази причина желае да покаже, че Франция е измежду водачите на Европа. Това е типично френско държание.

" Той се пробва да наподобява по-голям, в сравнение с е. Иска да се показа, че е водач на Европа и даже на НАТО. Останалите страни, Германия и Съединени американски щати, се двоумят и към момента не могат да се спогодят. А Франция - тя е един тип мотор на европейския милитаризъм, проводник на европейските ползи ",- сподели Хасанов.

Готов ли е Западът за същински конфликт с Русия? Според специалиста не е подготвен. И за това приказват и думите на френския външен министър.

" Франция няма подобен опит да взе участие във военните дейности директно против Русия. Ако не вземете Наполеоновите войни, където бяхме дружно против Германия. Но Германия се опасява, спомняйки си скорошния опит.

Сигурно си спомнят и за Суецката рецесия. Когато, дружно с британците и Израел, те оказват напън върху Египет, само че грубото държание на Съветския съюз и опасността от потребление на нуклеарни оръжия бързо ги вразумяват.

Явно стартират да не помнят, откакто могат да си разрешат ексцентрични изявления. Но въпреки всичко мисля, че те в действителност не са подготвени за това. Осъзнавайки, че това е доста неподходяща обстановка за тях ",– означи Хасанов.

Според него Франция надали ще играе първа цигулка в тази война. Но с изказванията си Макрон удавя както Германия, която се опасява от всичко това, по този начин и Щатите, които желаят стратегическото проваляне на Русия в Украйна, само че не желаят да рискуват нуклеарна ескалация.

На собствен ред Юрий Пронко напомни, че освен Съветският съюз по време на Суецката рецесия, само че и Съединени американски щати заеха твърда позиция. Според Вашингтон те даже не са били осведомени за сходни проекти. Следователно в действителност това беше демарш на две суперсили. И едно предизвестие към всички останали.

Готов ли е Западът за директна борба?

Защо в този момент Макрон приказва за директно присъединяване на НАТО във войната с Русия? Според украинския политик, водач на политическа партия " Держава " Дмитрий Василец, това се дължи на удара, който съветските Върховен касационен съд са нанесли по базата на френски наемници в Украйна. В резултат на това бяха убити към 50 бойци.

" И откакто бяха унищожени от съветските Върховен касационен съд, видяхме ескалация от страна на Франция. Тези изказвания на Макрон са свързани с обстоятелството, че тяхната ЧВК на НАТО, въоръжените сили на Украйна, търпи проваляне на бойното поле ", съобщи той.

" Във Франция схващат това. Защото ковчезите с французи от фронтовата линия се усилват. И те в действителност не могат да създадат нищо по въпроса ", сподели Василец.

Междувременно мобилизационният капацитет на самия режим на Зеленски видимо понижава. Според събеседника украинците безусловно са изтръгнати от улицата и хвърлени в окопите като пушечно месо. И Киев е изправен пред изострен въпрос: кой ще размени починалите, които към този момент са стотици хиляди и също толкоз ранени.

" И по тази причина британците, американците и европейските водачи в този момент интензивно мислят по какъв начин да употребяват публично армията на НАТО в някакъв тип прокси формат. Което не води до пряк конфликт с Русия, а с присъединяване в неядрена война ",– изясни Василец.

Фактът, че мобилизацията в Украйна се провали, е реалност. И в случай че ЧВК на НАТО, наречена Въоръжените сили на Украйна, въпреки всичко се провали на фронта, то това ще бъде проваляне за Запада.

Което тогава, както сподели Василец, ще би трябвало да се оправдава пред цялото западно общество за своя неуспех. Страните от НАТО ще бъдат ли директно въвлечени в спора с Русия? Най-вероятно ще има някакво подставено присъединяване от тяхна страна, счита Василец.

" Тоест разполагането на войски на НАТО в тези райони, където не се водят дейни военни дейности. За да може режимът на Зеленски да трансферира част от ЧВК на НАТО – въоръжените сили на Украйна на фронтовата линия.

Например на границата с Беларус тази частна военна компания на НАТО би трябвало да държи доста бойци. Което би било доста потребно за режима на Зеленски в този момент на фронтовата линия, в посока Запорожие или Донецк ",- сподели специалистът.

Да, западните политици приказват за разполагане на войски на НАТО на територията на Украйна. Но в случай че би трябвало да изясним, тогава всъщност те приказват за разполагане на този боен личен състав в региони, където евентуално няма бойни дейности, и основаване на зона, неразрешена за полети там.

Но всичко това е покрито с меден леген, защото Русия непосредствено съобщи, че всевъзможни войски на НАТО, както публични, по този начин и неофициални, са законна военна цел, в случай че участват на територията на Украйна. Но не са подготвени за директен конфликт с Русия, заключи Василец.

Удар в Одеса

Друга тематика, която водещият разиска с специалисти, беше ракетният удар в Одеса, нанесен на съвсем 150 метра от мястото, където се намираха шефът на режима в Киев Владимир Зеленски и министър председателят на Гърция Кириакос Мицотакис.

Може ли това в действителност да се случи или това е следващата осведомителна офанзива от нашите врагове? Според Дмитрий Василец най-вероятно това е направено за повишение на рейтинга на Зеленски.

" Ако бяха бити от Върховен касационен съд, щяха да бъдат бити сигурно. И тук най-вероятно те желаят да употребяват това като някакъв медиен мотив, с цел да ускорят леко рейтинга на Зеленски след провалянето в посока Авдеевски. Но мисля, че не съумяха да създадат това ",- сподели събеседникът.

Според Василец някои украинци, откакто научили от новините, че Зеленски не е ударен, даже се разстроили. Камран Хасанов счита, че цялата тази осведомителна акция е ориентирана към активизиране на страни, които към момента не оказват помощ толкоз интензивно на Украйна с оръжие.

" Разбира се, не може да се подценен политическите трансформации. Европа се промени доста през последната година. В Германия се появява нова различна партия, бореща се за власт. Властта се смени в Словакия ", съобщи той.

" И министър председателят Робърт Фицо споделя, че тези момчета, които се събраха на конгреси в отбрана на Украйна, никой от тях не приказва за мир. Да не приказваме за Виктор Орбан, министър председателят на Унгария и Холандия ", сподели специалистът.

" И там пристигналите на власт десни сили се съмняват в целесъобразността от продължение на войната. И демонстрират, че да вземем за пример Кипър и Гърция се държат доста деликатно към Русия. И в случай че Русия даже не ги съжалява, какво да кажем за останалите? Така че събудете се, дано се съберем ",– означи Хасанов.

Междувременно на 12 март депутатите от Националното заседание на Франция поддържаха решението да продължи да оказва помощ на Украйна в спора с Русия.

Но в това време, както написа ТАСС, представители на опозицията остро подлагаха на критика двустранното съглашение с Киев за съдействие в региона на сигурността, подписано от Макрон и Зеленски.

Причината е, че президентът без единодушието на Народното събрание е подписал съглашение с страна, която е в положение на спор. В самия документ се приказва за отпущането на спомагателна военна помощ на Украйна в размер на 3 милиарда евро. Документът е годен 10 години.

Според Арно Льо Гал, представител на партията „ Непокорна Франция “, това съглашение е цялостно с всевъзможни невъзможни и „ размити обещания “. И той е уверен, че този „ преход към военна стопанска система ще има тежки последствия “ за Франция, а влизането на украинците в Европейски Съюз ще има „ опустошителни последствия “ както за френската стопанска система, по този начин и за целия Европейски съюз.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед26835Недялко Недялков: Ние сме заложници на зависимостите на двама души - на Пеевски и на БорисовАлтернативен Поглед16583Недялко Недялков: ГЕРБ стачкува против себе си! Няма съпротива - тя играе напълно в дневния ред на властта!Алтернативен Поглед10458Д-р Румен Петков: Китайско-африканските връзки като сполучлив образец: Търговия, бизнес, рационализация и развитиеАлтернативен Поглед7511Симеон Миланов: Ролята на Китай в модернизацията, омиротворяването и стабилизацията на Близкия изтокАлтернативен Поглед23096Д-р Вихра Павлова: Битката САЩ-Китай в облачното пространство?Алтернативен Поглед163676Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед127568Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед94923Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед90445Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАлтернативен Поглед74318Полк. Гиргин Гиргинов: Кой има изгода от гибелта на Навални?Авторски:ПоследниНай-четениХристо Георгиев39883Цола Драгойчева - Македония сред Тито и Димитров след 1944-та(Втора част) Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР