Макроикономистът Стоян Панчев поясни, че около 20-30% от продуктите в

...
Макроикономистът Стоян Панчев поясни, че около 20-30% от продуктите в
Коментари Харесай

Стоян Панчев: До края на тази година ще имаме рецесия frognews.bg

Макроикономистът Стоян Панчев разясни, че към 20-30% от продуктите в потребителската кошница на българина са хранителни артикули от първа нужда, за това той усеща по този начин огромната тежест на инфлацията.

 

Панчев сподели, че сега следим дисбаланс сред търсенето и предлагането, тъй като след Ковид е настъпила сериозна криза: " Такава е обстановката в Съединени американски щати и в Европа. Напечатаха пари, с цел да се оправят с това. Проблемът е, че тези пари „ се оттичат “ в потребителските цени. Влошаващият факт е войната в Украйна и фискалната необузданост. Грешката е в огромните централни банки. Ние сме във Валутен ръб. Не сме печатали пари. Най-високата инфлация е в Еврозоната. Това е реалност, тъй като сме част от един пазар. "  

 

Панчев добави, че имаме конвергенция на цените: " Услугите в България са 30-40% по-евтини в съпоставяне по света. Минем ли 2-3% инфлацията това нормално се заплаща с така наречен " икономическа болежка ", която сега изпитват българите. До края на тази година ще имаме криза. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР