Макензи Скот, бившата съпруга на Джеф Безос, основателят на най-голямата

...
Макензи Скот, бившата съпруга на Джеф Безос, основателят на най-голямата
Коментари Харесай

Бившата съпруга на Джеф Безос е дарила 1,7 млрд. евро на правозащитни и климатични организации

Макензи Скот, някогашната брачна половинка на Джеф Безос, създателят на най-голямата платформа за онлайн търговия Amazon, разгласи, че е дарила 1,7 милиарда $ на благотворителни организации, съобщи Би Би Си.

Тя е направила даренията след развода. Парите са били ориентирани към колежи, в които обичайно учат повече чернокожи студенти, организации, които се борят с климатичните промени и такива, които целят опазването на публичното здраве. Близо 600 млн. $ са дарени на организации за правна отбрана на жители, жертви на расова дискриминация и 400 млн. $ на групи, работещи по проблемите на икономическата подвижност.

„ Наблюдавах събитията през първата половина на 2020 година със смесени усеща от смут и горест, по тази причина отпущам информация на осъществените от мен дарения, с цел да привлека вниманието към тези проблеми “, споделя тя в известието си.

В момента госпожица Скот е втората най-богата жена на света. Тя се е оженила за Безос 1 година преди основаването на Amazon и получи след развода 4% от акциите на компанията. Нейното благосъстояние се прави оценка на 62 милиарда $.  За съпоставяне продукцията на цялата стопанска система на България за последната година възлизаше на към 70 милиарда $.

Джеф Безос постоянно е бил подложен на критика, че не подарява задоволително. През 2018 година обаче той основа благотворителен фонд, като взе участие с 2 милиарда $. През тази година също по този начин даде обещание да насочи 10 милиарда $ за битката с климатичните промени и 100 млн. $ за фонд против глада.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР