Макензи Скот, бившата съпруга на Джеф Безос, е дарила над

...
Макензи Скот, бившата съпруга на Джеф Безос, е дарила над
Коментари Харесай

Бившата съпруга на Безос е дарила 3,8 млрд. долара за благотворителност

Макензи Скот, някогашната брачна половинка на Джеф Безос, е дарила над 3,8 милиарда $ на общо 465 организации от предишния юни насам. В своя обява в Medium тя разгласи, че екипът ѝ през последните девет месеца продължава да оказва помощ на хора от разнообразни среди и общности, съобщи CNN.

Според обявата Скот е предоставила средства на организации за родителство, помощ на деца в риск, малцинства, бежанци и достъп до опазване на здравето в провинциални региони.

Наскоро тя даде 436 млн. $ на Habitat for Humanity – най-голямото ѝ известно подаяние досега. С приблизителна чиста стойност от 55 милиарда $ съгласно класацията на Bloomberg Скот е известна с филантропската си активност. Тя подписа Giving Pledge през 2019 година, необвързващо съглашение, стартирано през 2010-а от Уорън Бъфет, Бил и Мелинда Гейта за милиардери, подготвени да дарят благосъстоянието си на нуждаещи се.

Според американския Forbes до момента Скот е раздала над 12 милиарда $ от персоналното си благосъстояние. Разводът ѝ с Безос бе финализиран през лятото на 2019 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР