Македонският посланик в София ще бъде извикан днес в Министерството

...
Македонският посланик в София ще бъде извикан днес в Министерството
Коментари Харесай

Справедлив гняв! Външно привиква македонския посланик

Македонският дипломат в София ще бъде извикан през днешния ден в Министерството на външните работи и ще му бъде връчен изострен демарш във връзка на въоръженото нахлуване против българския културен клуб " Цар Борис III " в Охрид, съобщи БГНЕС.

Още нощес българските дипломати са уведомили в детайли управлението на Европейската комисия /ЕК/ за тежкия случай в Охрид. Около 20.00 часа локално време нощес бе изпразнен един пълнител при стрелбата против българския клуб.
-->
Веднага след нападението българският консул в Битоля Димитър Иванов дойде на място. Само в помещението на клуба във вътрешността му бяха открити 8 патрона. Кореспондентът на БГНЕС прецизира, че има запис, на който се вижда ясно автомобилът, от който е стреляно и за органите на реда няма да бъде проблем, в случай че има същинско следствие, нападателите да бъдат открити.

Стрелбата е открита нощес преди 20:00 часа. За благополучие при случая няма потърпевши. На мястото на случая незабавно дойде българския консул от Битоля Димитър Иванов.

Има запис, на който се вижда ясно автомобилът, от който е стреляно.

" От управлението и обществото на Северна Македония би трябвало да схванат, че пътят им към Европейски Съюз минава през уважаване на правата на македонските българи. Това би трябвало да се случи с почитание към общата ни история и общите ни корени ", разяснява и президентът Румен Радев.

Той назова стрелбата безусловно неприемлив вандалски акт на експанзия, която се насаждала с десетилетия против България и българите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР