Македонският парламент е призован да продължи със стъпки по прилагане

...
Македонският парламент е призован да продължи със стъпки по прилагане
Коментари Харесай

Могерини и Хан: Македонският парламент да продължи със стъпките за новото име на страната

Македонският парламент е свикан да продължи със стъпки по използване на съглашението за името на страната. Това оповестиха в изказване висшия ръководител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи Федерика Могерини и комисарят по въпросите на европейската политика за съседство и договарянията за разширение Йоханес Хан, представени от представителството на Европейска комисия в България.
 Външно за Македония: Вотът на гласувалите на референдума е явен и не може да се пренебрегне  90% споделиха ДА на новото име на Македония и участието в Европейски Съюз и НАТО
" На 20 септември жителите на някогашната югославска република Македония имаха опцията да гласоподават за бъдещето на страната си. При мирния и либерален избор голямото болшинство от тези, които упражниха правото си на глас, споделиха „ да “ на съглашението от Преспа по въпроса за името и на техния европейски път. Сега Народното събрание е свикан да продължи със идващите стъпки по използване на съглашението за името, като се произнесе по конституционните промени ", се показва в изказването. 

Те подчертаха, че това е историческа опция за помиряване в района и за уверено ускорение на пътя на страната към Европейския съюз.

" От всички политически и институционални представители в този момент зависи да работят според конституционните си отговорности оттатък партийните политически линии. Европейски Съюз ще продължи напълно да поддържа и да оказва помощ на страната, нейните институции и всички нейни жители ", подчертаха те.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР