Македонският министър на вътрешните работи Оливер Спасовски подкрепи днешният протест

...
Македонският министър на вътрешните работи Оливер Спасовски подкрепи днешният протест
Коментари Харесай

Вътрешният министър на РСМ: Подкрепям протеста срещу българския клуб, възможно е анулиране на регистрацията на дружествата

Македонският министър на вътрешните работи Оливер Спасовски поддържа днешният митинг против откриването на българския клуб в Охрид " Цар Борис III ", съобщи кореспондент на БГНЕС.

По време на формалното разкриване на клуба стотина души скандираха " татари ", " българи фашисти ". Част от тях хвърляха яйца и камъни против постройката където се намира българският клуб. На митинга имаше и югославски флагове с петолъчката от времета на диктатора Йосип Броз Тито.

" Аз разбирам митинга на жителите. Аз персонално съдя откриването на сходен клуб в РСМ и по-специално в Охрид. Ние сме страна, която е родена при Народно-освободителна битка и тези придобвки би трябвало да бъдат съхранени и опазени. Само по този метод се опазва една страна. Аз и в идеологическо отоншение съм последовател на тези политики ", сподели още Спасовски в телевизионно изявление за Макфакс.

Според него " би трябвало да се намерят нужните механизми за санкциониране, в това число и с отменяне на регистрацията на тези сдружения ", за всичко, което наруава националните усеща на македонския народ.

На откриването на клуба присътваха български дипломати, в това число и посланикът ни в скопие Ангел Ангелов. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР