Македонският историк Благой Атанасовскини моли да приемем българската версия на

...
Македонският историк Благой Атанасовскини моли да приемем българската версия на
Коментари Харесай

Македонски историк призна: Македония съществува от 1944 г.

Македонският историк Благой Атанасовскини моли да приемем българската версия на нашата история, с цел да бъдем в естетика със съседката си, разясняват в редакцията на скопското електронно издание Express.mk, представено от " Фокус ".
„ И единствено в случай че македонските интелектуалци, историци, политици и македонският народ одобряват историческата истина, че македонската политическа нация е основана през 1944 година като примес от геополитическите условия и условия, и че преди този момент историческите дейци, революционери, интелектуалци и учени, са тясно свързани и преплетени с българската национална тъкан, ще можем да се срещнем по средата и да беседваме като двама цивилизовани съседи ", написа историкът в рубриката си за „ Трибуна.мк “.
" Срамът от неналичието на магистрална и железопътна връзка сред двете столици София и Скопие би трябвало да бъде главен крайъгълен камък в подобряването на историческите връзки сред двете страни и двата народа. Македонското и българското държавно управление би трябвало да положат всички старания, с цел да основат съвременни пътни връзки за да се улесни връзката сред двете страни. От друга страна, отварянето на културното, научното, художественото, спортното и всякакво друго съдействие ще бъде ползотворно поле за запознаване на двата приятелски нации, и постепенно, само че несъмнено отменяне на историческите стандарти, легенди и квалификации, които затрудняват връзките в последните десетилетия, и които те не донесоха нищо положително ", допъллни той.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР