Македонските власти определиха ветото на България като безотговорна геостратегическа грешка,

...
Македонските власти определиха ветото на България като безотговорна геостратегическа грешка,
Коментари Харесай

Скопие громи и плаши София наред

Македонските управляващи дефинираха ветото на България като безотговорна геостратегическа неточност, излиза наяве от изказване на държавното управление в Скопие.

В текста се акцентира, че България е застанала на пътя на европейската интеграция на Република Северна Македония.

Подчертава се, че македонската национална еднаквост не е била, не е и е невероятно да бъде обект на договаряния.

И още, че " македонският народ и македонският език са стълбовете на македонската еднаквост ", които идват от предишното и са стълбове на европейското бъдеще.

В изказването кабинетът твърди, че страната е подготвена да стартира договаряния и има воля да продължи вътрешните промени.

Същевременно президентът Стево Пендаровски съобщи в изявление пред скопския ефирен канал „ Сител “, че в случай че желаят да се стигне до решение, София и Скопие би трябвало да изпратят смекчаващи послания.

„ Имаме още два дни, само че от това, което е известно, няма пробив. Възгледите на Бучковски са същите като нашите. Той е специфичен представител и не би трябвало да има възгледи, разнообразни от държавното управление. И това е, че има червени линии, които не би трябвало да се договарят. Моята позиция е, че незабавно след завръщането на Бучковски от България, той би трябвало да се върне, с цел да осведоми мен, министър-председателя и водача на опозицията, несъмнено, в случай че желае. Ако двете страни желаят да намерят решение по някой въпрос, би трябвало да излязат с помирителни послания. Ако българската страна върви с нападателни послания, както върви, тогава няма да има съглашение. Ако не успеем да създадем пробив в този момент, ще би трябвало да изчакаме изборите в България да приключат през март. ГЕРБ на Борисов увеличи рейтинга си със 7% през последния месец и половина и можем да предположим, че по-голямата част е поради този подвиг, или не знам по какъв начин да го назовем, към Северна Македония. Това отношение им се изплати. Политическата логичност е, че те ще се опитат да се възползват оптимално до изборите “, счита Пендаровски.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР