Македонската партия ВМРО-ДПМНЕ отявлено се превръща пред очите ни в

...
Македонската партия ВМРО-ДПМНЕ отявлено се превръща пред очите ни в
Коментари Харесай

Експерт: Москва е в дъното на говора на омразата в РСМ срещу България

" Македонската партия ВМРО-ДПМНЕ отявлено се трансформира пред очите ни в антиевропейска. СДСМ за няколко години съумя да вкара РСМ в НАТО и е напът да вкара Северна Македония в Европейски Съюз. Шоуто, което гледаме към този момент повече от седмица, е желанието на ВМРО-ДПМНЕ да се върне на власт в Скопие ". Това сподели пред БНР интернационалният анализатор Владимир Владимиров, наблюдаващ на политиката на Балканите.

Той акцентира, че за европейските наблюдаващи е ясно, че говорът на омразата против България идва от центрове, в дъното на които е Москва:
" Трябва да преглеждаме митингите и радикализацията от страна на ВМРО-ДПМНЕ на политическата обстановка в Северна Македония като хибридна интервенция ".

Според него Урсула фон дер Лайен е направила жест на благосклонност към РСМ, като е изказала волята на Европейски Съюз за пускане на договаряния сред Скопие и Брюксел. Владимиров изрече вяра ръководещата коалиция в Северна Македония да откри сили в себе си, а и благодарение на албанските партии, с решение на Собранието да даде старт на договарянията с Европейски Съюз.

" Решението ще е стрес тест за ръководещите в Скопие ", акцентира той. За България е значимо РСМ да стартира договарянията и задно да намерим решение на противоречивите въпроси, които не са толкоз тежки, макар радикализацията, акцентира анализаторът.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР