Македонизмът беше донесен на щиковете на Червената армия. Сталин и

...
Македонизмът беше донесен на щиковете на Червената армия. Сталин и
Коментари Харесай

Проф. Димитър Гоцев: Макрон шокира македонистите

Македонизмът беше донесен на щиковете на Червената войска. Сталин и Тито не позволяха на българите да се самоопределят като такива. Вместо това им предложиха македонски език и история, а несъгласните бяха преследвани и убивани.

Македонистите изпаднаха в потрес, откакто френският президент Еманюел Макрон показа своя план, тъй като той повдигна завесата и се видя, че в районен съд Македония има българи и те в действителност са преследвани.

Това са акцентите в разбор на проф. Димитър Гоцев, отдадени на настоящата обстановка в РСМ след приемането на Френското предложение за започване на договаряния на РСМ за участие в Европейски Съюз.

Проф. Гоцев е учител по Нова и най-нова история на България в СУ „ Св. Климент Охридски “. Той произлиза от прочут български жанр от РСМ. Неговият татко Георги Гоцев е преследван и е излежал 12 години в пандизите на югославския деспот Тито заради българския си генезис и битката за Независима Македония след 1945 година След измененията от 10 ноември 1989 година той основава ВМРО-СМД, което е правоприемник на Вътрешна македонска революционна организация на Тодор Александров и е негов ръководител от 1990 до 1993 година Проф. Гоцев е измежду възстановителите на Македонския теоретичен институт и негов шеф в продължение на 16 години.

До 1944 година светът знаеше, че има националноосвободителна битка на българите в Македония и до момента в който няма решение на българския народен въпрос там не може да има мир. Сърбите и гърците, които си бяха поделили Македония след Букурещкия и Ньойския контракт през 1913 година и 1919 година, не признаваха, че там има българи, наричайки ги „ южнисърби “ или „ българогласни елини “.

Интелигенцията в Македония с перо и слово се бореше против сръбското и гръцко въздействие. Тя не разреши до 1944 година българското население да бъде ерозирано, а българската национална концепция да бъде изместена, тъй че въпросът за Македония да стане сръбски или гръцки въпрос. До 1944 година това беше български въпрос. Заради това връзките на България с нейните съседи не бяха положителни.

Автономията на Македония беше залегнала в Берлинския контракт и всъщност беше небивалица на Великите сили. Нашите национални революционери я одобриха по-късно като избавителна концепция и се бореха до последно за нея. Идеите на автономност, федерация и самостоятелна Македония са български.

Когато рухна Югославия през 1941 година българското население единствено сътвори акционни комитети и българска власт, т.е. самоопредели се като българско още преди влизането на българската войска. Двигател на тази концепция беше интелигенцията, която освен това беше минала през сръбската просветителна система. Тези хора не желаеха нито автономност, нито федерация, те желаеха национално обединяване.

И до момента в който народът на Македония се самоопредели като българи, Коминтернът, Сталин и Тито подеха концепцията за неговото отделяне от България, възраждайки всъщност великосръбските хрумвания на Цвийч, Белич и Новакович, които проповядваха, че в Македония живее аморфна маса, която може да бъде и сръбска, и българска според от това, кой владее тези земи. В рамките на Кралство Югославия сърбите владяха Македония съвсем 23 години, само че не съумяха да трансформират съзнанието на българското население, създавайки от него „ прави сърби “.. Македонистите я владеят към този момент 80 години, само че там има хора, които се дефинират като българи, без даже да са идвали в България.
На фотографията: Гоцев и Иван Михайлов в Рим през 1990 година
Македонизмът пристигна в Македония на щиковете на Червената войска, не беше дадена опция за самоопределяне на българите. Сталин и Тито оповестиха, че няма да има към този момент българи, че популацията е заблуждавано, че е българско и му сътвориха „ македонска история и език “. Всички, които се опълчиха на тази концепция бяха преследвани благодарение на мракобесния Закон за националната чест и бяха избити. Така бе обезглавен елитът на българите. Македонизмът беше основан съзнателно на противобългарска основа, с цел да отроди и асимилира българите.

Тази обстановка стартира да се пропуква при започване на 90-те години, когато се сгромолясаха Югославия и Съюз на съветските социалистически републики. Чрез референдума извършен на 8 септ. 1991 година популацията в Македония пожела да се откъсне от Белград, възродиха се хрумвания за занемаряване на така наречен караджица, посърбената писменост, в доста селища породиха сдружения на репресираните от сърбокомунистическите управляващи като „ великобугари “, „ михайловисти “ и „ ВМРО-вци “. Просръбската македонистка номенклатура и сътрудниците на злокобната Държавна сигурност на югославския диктотор Йосип Броз Тито УДБ-а, аналог на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), не разрешиха процесите на възобновление на българщината в Македония да се развият. Пример за тяхната сполучлива интервенция е превръщането на ВМРО-ДПМНЕ в организация, която се опълчва на българската концепция и следва стила и методите на комунистическата югославска агитация.

Македонистите и до ден-днешен пазят рожбата на сталинизма, с цел да могат да водят война против България. От друга страна, България към момента не може да разобличи корените на македонизма.

Влизането на България в Европейския съюз има голяма изгода за нас. На 1 август 2017 година подписахме Договора за другарство и добросъседство, само че той освен не се извършва от Скопие, само че скопските македонисти се нахвърлиха върху него. Европейците видяха, че зад македонизма стоят други сили, които пречат наевропеизацията на Македония.

Франция и Еманюел Макрон с тяхната експертиза за Балканите бяха най-подходящите, с цел да създадат предложение от името на Европа. Българите посрещнаха с наслада плана на западната и френска дипломация, а македонистите дружно със своите настойници се оповестиха срещу. Те късаха и палеха плана пред очите на Европа и най-висшите й ръководители в лицето на Урсула декор дерЛайен. Те насочиха цялата си ненавист към Европейски Съюз.

Македонистите изпаднаха в потрес от предлагането на Макрон, тъй като то открехна вратата за истината. Истина, която се крие и преследва. Истина, че там живеят българи, които не могат да се самоопределят като такива, тъй като не им се разрешава. Македонистите се опасяват, че Европа ще признае съществуващата българщина със своя история и език.

Само демократизирането на институциите в РСМакедония, предоставяне право на свободна самоизява на популацията и положителните връзки с България е пътят на Скопие към Европа и участие в Европейски Съюз. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР