Македония ще смени името на летище Александър Велики в Скопие

...
Македония ще смени името на летище Александър Велики в Скопие
Коментари Харесай

Македония ще смени името на летището в Скопие заради Гърция

Македония ще смени името на летище " Александър Велики " в Скопие и на пътни артерии и по този начин ще покаже ангажираност при вземането на решение в разногласието за името с Гърция. Това заяви македонският министър председател Зоран Заев след тричасови диалози с гръцкия си сътрудник Алексис Ципрас в Давос. Двамата се срещнаха в границите на международния стопански конгрес, с цел да обсъдят казуса с името на Македония, което не се признава от Гърция.

" Крайният резултат би трябвало да дава отговор на ползите и на двете страни ", означи Заев, само че не сподели по кое време ще се смени името на летището, нито по какъв начин ще се назовава към този момент то.

От своя страна Алексис Ципрас изрази удовлетворение от първата си среща със Зоран Заев в Давос, която, е и първа на министър председателите на тези страни в последните 7 години. Според Ципрас тази среща е отворила нови вероятности за в бъдеще.

„ Искаме да установим нашите двустранни връзки на солидни основи. Трябва да се борим против иредентизма във всяка форма. Трябва да намерим решение на всички открити проблеми. Трябва да намерим взаимно задоволително решение erga omnes и ние се съгласихме, че процесът би трябвало да се организира в Организация на обединените нации. Съгласихме се с министър-председателя (Заев), че ограниченията за доверие би трябвало да бъдат засилени ”, акцентира Ципрас.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР