Макар и с различни мотиви, и БСП, и ГЕРБ настояват

...
Макар и с различни мотиви, и БСП, и ГЕРБ настояват
Коментари Харесай

Докладът за БАЦИС може да бъде разсекретен единствено от ДАНС

Макар и с разнообразни претекстове, и Българска социалистическа партия, и ГЕРБ упорстват да бъдат разкрити отчети на ДАНС и Прокуратурата за работата на Българската акцизна централизирана осведомителна система (БАЦИС). Според опозицията в отчетите има заключения, че недостатъци в системата разрешават да бъде манипулирана и попитаха какви ограничения са подхванати. От ГЕРБ нарекоха „ медийна димка “ изказванията на Българска социалистическа партия.

Председателят на комисията за битка с контрабандата Емил Димитров съобщи, че няма система, която да работи безгрешно. Той не отхвърли, че фактически е имало проблем, който се надява да е преодолян. За Димитров казусът се крие във фирмата-изпълнител.

Докладът може да бъде разкрит само от ДАНС, посочи представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова. Тя посочи, че по този случай Софийската градска прокуратура е отказала да образува досъдебно произвеждане.
Румяна Арнаудова, представител на основния прокурор: Няма осъществено закононарушение от общ темперамент съгласно наблюдаващия прокурор. Докладът от ДАНС, който беше изпратен и на основния прокурор, който от своя страна го е изпратил на министър-председателя за сведение. Министър-председателят го е изпратил на министъра на финансите с инструкции за предприемане на ограничения и дейности за недопускане на каквито и да е пропуски при обслужването на системата БАЦИС.
В Софийска градска прокуратура още през 2015 година постъпи сигнал за нередности в системата БАЦИС, при които съгласно заявителя е налице заплаха от манипулиране на данните, неотчитане на всички дейности и надлежно неспособност на страната да откри дължимите акцизи, надлежно налози и така нататък Това съобщи представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.
Емил Димитров, ръководител на Комисията за наблюдаване на приходните организации и битка със сивата стопанска система и контрабандата: Този отчет е резултат от чуване в нашата комисия, които също бяха секретни. Ние изслушахме едрия бизнес, легалния бизнес. Той сподели,че има нарушавания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР