Макар и минимален, все пак има някакъв шанс за създаване

...
Макар и минимален, все пак има някакъв шанс за създаване
Коментари Харесай

Стойнев пред Дарик: Макар и минимален, все пак има някакъв шанс за създаване на правителство

Макар и най-малък, въпреки всичко има някакъв късмет за основаване на държавно управление. Ако мандатът дойте при Българска социалистическа партия, тя ще постави всички старания за това, съобщи депутатът от левицата Драгомир Стойнев в предаването „ Стълбището ” на Дарик радио.

Според Стойнев би било добре да се договаря с всяка еднаполитическа мощ, защото на никого не е прелестно да се явява на избори. Намеквайки, че Българска социалистическа партия добре се схваща и с „ Демократична България ”, и с „ Продължаваме промяната ”, Стойнев съобщи, че мощно се надява, че от партията му ще станат по-отворени, ще стартират да чуваме и така наречен неприемливи партии. Той напомни, че Българска социалистическа партия е направила по този начин, че Вежди Рашидов да бъде определен за ръководител на Народното събрание. „ Трябваше да се избави парламентаризмът, ” уточни като мотив още депутатът пред Дарик.

Според Драгомир Стойнев президентът има опасения и терзания на кого да даде мандата. Моето мнение е, че това ще бъде или Българска социалистическа партия, или „ Демократична България, ” безапелационен бе депутатът.

Като най-успешната коалиция, която в миналото е съществувала, Стойнев уточни тройната коалиция. Той напомни влизането на България в Европейския съюз и съобщи, че всички партии тогава са си подали ръка в името на националния интерес.

Драгомир Стойнев съобщи още, че евроскептицизмът го има и той не е единствено в България, визирайки Брекзит. „ Тук не би трябвало да подценяваме референдумите, които ни се оферират, тъй като България може да вземе решение, което да се окаже потресаващо, ” сподели още Стойнев.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР