Макар и да е рано за сериозни изводи, началото на

...
Макар и да е рано за сериозни изводи, началото на
Коментари Харесай

Хегемонът плува в непознати води

Макар и да е рано за съществени заключения, началото на футболния сезон 2017/18 дава положителни признаци за възможна смяна. Явно тази година шампионата няма да е забавно, тъй като всеки може да победи всеки, каквато мантра се развиваше напоследък, като задачата бе да се увековечи националната идея вечно. Това състезание, по всичко наподобява, ще се играе на по-здравословния принцип " всяка жаба да си знае гьола ". И надяваме се конкуренцията

да не бъде бутафорна

Както беше при последните 3-4 авансово ясни трофеи на Лудогорец. Всъщност нищо ново под слънцето, смяната в челото на класирането могат да извършат единствено Левски и ЦСКА. Под челото да се схваща смяна при първенеца, тъй като второто и третото място не могат да бъдат никаква цел. Двата гранда несъмнено се прицелват през този сезон в най-високото и упоритостите им, въпреки и в друга степен, наподобяват добре обезпечени.

 Валери Божинов към трансферна цел на Левски: Заминавай! Това е популярен клуб!
Божигол за Стеванович: Може да е най-хубавият в Левски след Обертан

Валери се скъса да хвали някогашния си съотборник в Партизан

Футболът е елементарна материя и точните заключения се постановат от единствено себе си. Едно е несъмнено - Лудогорец не е клуб еднодневка, както безгрижно си мислеха много хора. Лудогорец е сериозен и постоянен план, добре гарантиран финансово и което е по-важното - извънредно умело управителен. Под умело в българските условия могат да се схващат доста неща. Няма да ги изброявам всичките, задоволително е да бъдат упоменати тв правата и европейските пари по стратегия " Конкурентност "! Представяте ли си Реал да получава пари от Барселона, както става действително в нашите условия! То даже не е от Барселона, а от Алавес!

Но футболът е повтаряем развой и няма нищо по-нормално един клуб да има и възходи, и пропадания. Дори и на Лудогорец може да му се случи, колкото и да звучи необикновено за мнозина?! И кандидатите би трябвало да са подготвени изцяло да сграбчен своя късмет. На " Армията " наподобяват в отлична кондиция да се върнат там, където им е мястото, както обичат да споделят. А на " Герена " настъпи италианска гражданска война, която промени радикално картината отпреди месец.

Имаме налице солидни предпоставки

хегемонът да бъде подложен

под действителна опасност.

И да попадне в непознати води. Защото каквото и да си приказваме, шестте следващи трофеи на Лудогорец бяха придружени с безусловно несъстоятелна опозиция. И настоящето статукво бе наложено безапелационно в най-лошите времена за ЦСКА и Левски в исторически проект.

Доскоро смятах седмата купа на Лудогорец за изцяло безалтернативна. Но процесите са на път да опровергаят това разбиране. Това, което се случва в Разград като проблеми от началото на сезона, е изцяло обикновено. Въпросът е дали другите ще се възползват. Преди две години бяхме в същата есенна догадка, само че Лудогорец претърпя отпадането от Милсами, смени небрежно двама треньори и през пролетта към този момент беше в кондиция. Тогава никой съществено не ги заплаши. Струва ми се, че в този момент няма да е тъкмо по този начин.

 Бабатунде Адениджи ще премине в албанския Шкендербеу
Бабатунде Адениджи ще премине в албанския Шкендербеу

Сделката ще бъде финализирана още през днешния ден

Един исполин не пада от върха единствено тъй като на другите по този начин им се желае. Колосът би трябвало да бъде бутан, до момента в който бъде съборен на земята. Червените от София са тимът, който може най-вече да бута дебелото дърво през този сезон.

Да съпоставим двата кандидата, преди да обсъдим и третия. Към сегашния миг ЦСКА към този момент може да се назова равносилен игрово на Лудогорец тим. И това елементарно може да бъде потвърдено при сравнението на игровите благоприятни условия в трите съставния елемент - отбрана, халфова линия и нахлуване. Стамен Белчев сензитивно подвигна нивото във всичките от тях. Червените към този момент имат извънредно добра отбрана, доста мощна двойка опорни халфове, ефективен център-нападател и положителни флангови играчи. ЦСКА съвсем огледално се приближава до Лудогорец даже като кадрова тактика. Привличането и бързото налагане на Тиаго е опит да бъде обезщетено превъзходството, което дава на Лудогорец Марселиньо като въздействие върху играта. Вижда се, че силата на Тиаго е като подавач и изпълнител, като компенсира с просветеност съмнителната си кондиция.

Доста по-различна е обстановката

при другия кандидат от " Подуяне ". След три безапелационни победи нещата получиха прекомерно розов нюанс, което за Левски не е неприятно. Всяко оживление в позитивна посока дава криле на сините почитатели, които чакат и малко светлина, с цел да излеят любовта си. Проблемът е, че Делио Роси единствено видимо наподобява като Магьосника от Оз. И той си дава доста добре сметка, че първичният подтик е нещо, на което не може да се опре. За разлика от Лудогорец и ЦСКА Левски няма тим. Няма хомогенна сплав сред другите характерности. И е изцяло ясно, че селекцията до момента е правена от редки некадърници. Които са докарали в тима цялостни недоразумения. И Делио ще би трябвало да вади кестените от огъня с голи ръце, тъй като към този момент му е станало ясно, че с този кадрови капацитет нещата мъчно ще добият приключен тип. За разлика от Лудогорец и ЦСКА на Левски му би трябвало съществено пипане, изключително в предпазен проект. Това, което излиза за Левски като защитителен вал, и изобщо цялата игра в отбранителна фаза няма да издържи на напрежението. Делио Роси би трябвало да задържи тима в първите три места до зимата, а по-късно да направи селекция. И в случай че в действителност е този, за който го считаме, може в границите на един сезон да реши проблеми, натрупвани в продължение на 10 години. Както споделя притежателят - да разсъни заспалия колос. Лошото е, че множеството неща, изказани в посока Левски, са в пожелателен аспект. А сред желанията и действителностите постоянно съществува бездна за превъзмогване.

 Официално: ЦСКА подписа с Раул Лое
ЦСКА удостовери новината на ТОПСПОРТ: Раул Лое подписа с " алените "

" Ще дам всичко от себе си, с цел да станем първенци "

Отборите и техните моментни игрови благоприятни условия са едно, напълно друго нещо е

профилът на съперничеството

Тази година директните дуели ще бъдат от извънредно огромно значение. Предполагам, че първите три отбора ще отворят разлика в границите на 15-20 точки по отношение на четвъртия. А тези точки ще дойдат от всеобщата беритба от победи на правилото мощен против слаб. А както се знае добре, съдийският уред постоянно е със мощните на деня. И тогава неизбежно ще се стигне до най-справедливия принцип за установяване на най-хубавия. Директните дуели ще решат дали ще има нов първенец, или пък статуквото ще бъде непокътнато. Тук е огромното психическо преимущество за Лудогорец. Ако орлите продължат да преобладават в директните дуели, по този начин нареченото от мен равнене на спортно-техническите благоприятни условия ще бъде торпилирано. Проблемът е много сериозен, най-много за аления им конкурент, който може да е влезнал в комплекса на непрекъснатите неуспехи. През годините Левски има много победи над Лудогорец, една от тях даже можеше да бъде с цената на шампионска купа. Но през този сезон всичко стартира изначало. Едно е несъмнено - Лудогорец би трябвало да бъде доста съществено притиснат, с цел да сдаде купата. И никога няма да го стори непринудено. Първият тест е единствено след няколко дни на " Герена ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР