Макар да е един от колосите на киното и театъра,

...
Макар да е един от колосите на киното и театъра,
Коментари Харесай

Какво става, народе? Вижте докъде докараха по Великден „умниците отгоре“ един от любимците на цяла България Васил Михайлов

Макар да е един от колосите на киното и театъра, Васил Михайлов няма финансови средства за безметежни старини. Екранният капитан Петко челник от едноименния сериал е заставен да си прави сметката на всяка изхарчена стотинка. Подобно на стотици хиляди други наши пенсионери той пазари хранителни артикули единствено на промоция в супермаркетите, а когато му се постанова да си купи домашни използва, прави това в евтините магазини от веригата „ Всичко по левче ”. Актьорът деец продължава да играе в някои постановки на Военния спектакъл, само че хонарарите, които взима, са алегорични. Основният му месечен приход е мизерната пенсия, която страната му отпуска. Миналата година Михайлов бе почетен със специфична пожизнена финансова премия. Ако не я беше отхвърлил гордо, той щеше да получава по 700 лв. на месец до края на дните си. Бай Васо отхвърли да получи и наградата „ Икар ”, който Съюзът на артистите му присъди за изцяло творчество. 79-годишният актьор бойкотира присъдените му пари и оценки в символ на митинг със протичащото се в театъра и страната.

В понеделник по обяд Капитан Петко бе засечен да куцука с бастунчето си в квартала, в който живее. Достолепният артист бе нахлупил бейзболна шапка с козирка на главата си, само че не за маскировка, а с цел да не му свети слънцето в очите. Понеже температурите бяха относително високи, то беше съблякъл якето си и го държеше в ръка. Бавно, само че славно Михайлов стигна до магазинче „ Всичко по левче ”, където множеството от стоките са китайски и на алегорични цени. Любимецът на няколко генерации фенове хлътна в комерсиалния обект и се зае да преглежда изложената за обмен стока. Личеше си, че търси нещо съответно, а скоро стана ясно и какъв тъкмо продукт му би трябвало. След като направи няколко тегела сред стелажите, бай Васо се спря пред подложките за храна от бамбук. Актьорът сграбчи три от тях в разнообразни цветове – зелена, оранжева и жълта, и стартира да ги учи деликатно. Минута по-късно взе решение – ще купи от зелените. С две бамбукови подложки на обща стойност 2 лв. ветеранът закуцука към касата. А щом се разплати, напусна магазина в положително въодушевление, оповестява уеб сайтът Ретро.бг.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР