Макар че традиционно винаги се притеснявам от всякакви посегателства върху

...
Макар че традиционно винаги се притеснявам от всякакви посегателства върху
Коментари Харесай

Тор: Рагнарок - забавление от край до край!

Макар че обичайно постоянно се тормозя от всевъзможни похищения върху обичаната ми, не мога да не призная, че съм почитател на поредицата на Marvel за " Отмъстителите " и съответно на историята за и неговия подъл брат Локи. Който, незабавно споделям, ми е много по-симпатичен, и то освен поради, а и поради по-сложния си темперамент, който чисто драматургично има много по-интересен заряд.  Да се върнем на сегашния филм – . Всички ние, които сме чели най-малко малко скандинавски легенди, знаем, първо, че Залезът на боговете е прочут като Рагнарьок, и второ, че това в действителност е залезът на света. Затова и от една страна, упованията са огромни, като за същински апокалипсис, а от друга, човек несъзнателно се чуди какво ще стане оттук насетне с тези герои, тъй като след Рагнарьок не остава нищо от Асгаард и от боговете. Сценаристите обаче са намерили съобразително решение, което няма да разгадавам тук, несъмнено. Макар и да няма общо с същинския епос, историята, разказана в сегашния филм, е намерила освен отражение в него, само че и евентуално продължение.

Забавих се малко с признанието, само че истината е, че на мен този филм доста ми хареса. От първите минути със зрелищната откриваща борба под звуците на Immigrant Song на Led Zeppelin до финала съвсем нямаше миг, в който да не съм се забавлявала. Въображение, възприятие за комизъм, изненадващи обрати, които постоянно са добре пристигнали изключително в комиксовите вселени, където всички герои са от дълго време кодирани – това са най-силните качества на този филм. Не на последно място, страхотни актьорски осъществявания – всеки би почнал с, само че тя е повече от предстоящо добра. Аз ще загатна Джеф Голдблум, който е страховит в ролята на Властелина, и Марк Ръфало, който както постоянно е на висота. Крис Хемсуърт и вършат страховит дует, този път и сценарно.

Разбира се, историята е много надалеч от мрачните предсказания за Рагнарьок, за рухването на боговете, за вълка Фенрир, който изяжда луната и раздира Один, за демоните, които се надигат за последна борба, и за края на Асгаард. Колкото и да ми е тъжно, те са за различен филм.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР