Макар, че изпреварвате събитията с три часа, Ви казвам да.

...
Макар, че изпреварвате събитията с три часа, Ви казвам да.
Коментари Харесай

Уволняват шефа на ГДИН?

" Макар, че изпреварвате събитията с три часа, Ви споделям да ". Така правосъдният министър Данаил Кирилов отговори на журналистически въпрос за това какво е положението на следствения арест на столичния бул. " Г. М. Димитров " и дали се постанова промяна в управлението на пандизите .

Коментарът си той направи, откакто взе участие в инцидентното систематизиране на каузи в Търговскатата колегии на Върховния касационен съд.
 С 88 лева усилват заплатите на надзирателите Обновена
С 88 лева усилват заплатите на надзирателите

След 5 часа договаряния с Цачева в правосъдното министерство

Преди да отиде в ареста, правосъдният министър прочел доста тъжби от арестанти, от които се сигнализира за неприятното им положение . Кирилов си отбелязал най-малко 15 детайла и решил, че би трябвало да се извърши неочаквана инспекция. Това, което видял било по-добро от описаното в жалбите.
 Затворите назначават нови 134 надзиратели до юни
Затворите назначават нови 134 надзиратели до юни

Отпуснати са общо 200 щатни бройки, заяви зам.-министър Николай Проданов

При всички положения има какво да се подобравя, тъй като въпреки всичко е арест и той е строен в социалистическа България , означи правосъдният министър и добави, че би трябвало да се подобрят решеките и прозорците на арестантските килии. " Аз дишах умерено въздух там и нямаше проблем в тази посока, само че това не значи, че не би трябвало да се търсят промени ", изясни той.

Данаил Кирилов ревизирал и храната на пандизчиите по обяд . По думите му тя била от приблизително качество, само че видял по какъв начин подхождат и арестантите при липса на ледник. Кирилов разясни, че в килиите на арестантите се употребила течаща вода за изстудяване и случаи, в които имало съзнателно задръстване на санитарията, с цел да има изстудяване.

На въпрос дали е чел отчета на Българския хелзински комитет (БХК) и какво му е отношението към него, Кирилов съобщи, че е получил най-малко 7-8 писма от комитета по обособени случаи за обособени пандизчии. Цялостното проучване обаче към момента не го е получил.

Правосъдният министър съобщи, че ръководителят на Върховен касационен съд Лозан Панов е предпазен от закона " Кирилов " и в случай че някой имал желание да работи в такава посока, по-совободен би бил режима на настоящата уредба.

Освен изискванията за арестантите, изискванията на работа на надзирателите също са проблем.

Припомняме, през април 2018 година двама надзиратели от пандиза в Белене осъдиха ГДИН за жестоко нарушение на трудовите им права.

В края на март 2018 година стана ясно, че държавното управление ще удовлетвори част от настояванията на надзирателите.

С 15 млн. лева от бюджета ще бъдат задоволени настояванията на синдикатите за поетапно увеличение и равнене на заплатите на надзирателите с тези на сътрудниците им в Министерство на вътрешните работи, съобщи тогавашният правосъден министър Цецка Цачева след съвещание на Министерски съвет.

Премиерът Бойко Борисов даде обещание в допълнение пари на среща със синдиката, на която взе участие и министър Цачева.

Надзирателите стачкуваха неведнъж и заплашиха с жива верига да недоволстват пред резиденция Бояна, с цел да привлекат интернационално внимание.

Припомняме, след дългите полицейски митинги в страната - национални и районни, министър председателят Бойко Борисов разпореди да бъдат пренасочени 100 милиона лв. за хонорари на служителите на реда.

Това е и една и от аргументите надзирателите също да желаят по-високи заплати. Според тях не е заслужено полицейските заплати да се покачват, а тези на надзирателите - не.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР