Макар че информацията още не е потвърдена от партийната организация,

...
Макар че информацията още не е потвърдена от партийната организация,
Коментари Харесай

Още 50 членове на ГЕРБ във Видин напускат партията

”Макар че информацията още не е доказана от партийната организация, тя беше удостоверена от хората, които напущат ръководещата партия. Този път напусналите са освен от община Видин, само че и от общините Димово и Ново село.
Заявленията за отвод идват единствено 20 дни след показното разпределяне на партийни книжки на ГЕРБ във Видин от вицепремиера Томислав Дончев и члена на Изпълнителната комисия Красимир Велчев. Това написа в. " Конкурент ".

Сред напусналите е някогашният кмет два мандата на втората по величина община в област Видин Димово Лозан Лозанов, а обвиняванията там са идентични с Видин – задкулисие и изменничество на локалните избори от регионалния координатор Владимир Тошев към личния му претендент.

Напусналите от община Ново село пък показват недоволството си както към Владимир Тошев, по този начин и към кмета Георги Стоенелов, който след четири мандата, на достолепната възраст от 72 години, преди 20 дни към този момент е член на ГЕРБ и то на структурата в община Видин, написа още медията.

От медията напомнят, че преди по–малко от седмица регионалните водачи на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили в региона Владимир Тошев и Генади Велков публично подписаха съглашение за коалиция и обща политическа активност във Видин. И двете събития бяха посрещнати извънредно сериозно от жителите на регионалния град.

Социалните мрежи загряха от насмешки. Видинчани дефинираха новата коалиция като „ брак по сметка “ и с подигравка питат „ кой е булката “. Доста рецензия отнесоха също кметът на община Видин Цветан Ценков и регионалният шеф Момчил Станков, които по средата на работния си ден участваха на партийното събитие.
Основният проблем е, че никой не е питал редовите членове утвърждават ли сходен политически „ брак по сметка “, оповестява изданието.

За напускащите ГЕРБ тези дейности са замяна на вота на видинчани и изменничество по отношение на самите тях. След най–добрите резултати на последните локални избори за ГЕРБ, въобще от основаването на партията във Видин, се стига до ситуацията всички дейности на локалното управление да са ориентирани към обслужване на съдружния сътрудник, без значение по какъв начин се отразява това на структурите на ГЕРБ.

Странен е фактът, че точно хората, които са работили най–много за ГЕРБ в последните два избора, са уволнявани и заплашвани. Член на общинското управление на ГЕРБ Видин и общински консултант ги „ поучава “ да внимават с кого са, тъй като всеки, който е против Борисов, ще бъде „ смачкан и премахнат “. Дали Борисов знае по какъв начин се употребява името му, се питат във Видин?, написа още " Конкурент ".

Очаква се огромна част и от новите напуснали да се причислят към бъдещия план на Цветан Цветанов. За това има разумно пояснение – хората са гневни, че единственият път, когато висши партийни фигури като Томислав Дончев и Красимир Велчев са идвали във Видин, е било в миг, в който е трябвало да се избавя имиджа на партията на национално равнище, приключва изданието.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР